Educație

Inspectoratul Scolar mai vrea 10 microbuze

Gabriela Draghici
26 aug 2011 3228 vizualizări
Oficialii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea au trimis la Ministerul Educatiei necesarul de microbuze pentru anul scolar 2011-2012.

Potrivit calculelor facute de echipa ISJ, judetul ar mai avea nevoie de inca 10 microbuze scolare, pentru ca intreg procesul didactic sa decurga in conditii optime. Din pacate, acestia nu au nici o garantie ca le vor primi pe toate. “Se va declansa procedura la nivelul ministerului. Noi am solicitat 10 microbuze ultima oara, acum sa vedem cite vom primi”, ne-a spus inspectorul general Stan Rogoz. La momentul actual, 59 de microbuze scolare sint puse la dispozitia elevilor din judet, 45 dintre acestea fiind achizitionate in perioada 2005-2009. Ultimul “pachet” de microbuze a venit la sfirsitul anului trecut, cind cinci masini au fost repartizate Liceului Teoretic “Duiliu Zamfirescu” Odobesti, Scolii “Duiliu Zamfirescu” Dumbraveni si scolilor din Garoafa, Poiana Cristei si Vidra. Mici dificultati ar mai avea unitatile scolare din Boghesti, Cotesti, Ciuslea, Straoane si Timboiesti. Microbuzele marca Ford au o capacitate de 16 locuri, costul unui astfel de microbuz fiind de 120.000 de lei. Parte de noroc au avut insa scolarii din Rachitosu si Bizighesti, care din toamna vor face naveta cu microbuzul scolar pina la Scoala Garoafa. Desi a fost primit in iarna trecuta, la ultima distribuire facuta de Minister, postul de sofer era blocat, primaria neavind cum sa faca angajari. Incepind din toamna insa, scolarii vor avea acces la microbuz, dupa ce Ministerul Administratiei si Internelor a aprobat deblocarea postului. (G. DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
vlad, acum 4626 zile, 22 minute, 33 secunde
Inca odata se vede modul cum sunt repartizate microbuzele scolare: in functie de puterea de influenta a diverselor persoane si nu in functie de nevoi. In satele de deal si de munte copiii strabat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.