Educație

Corigentii sint asteptati de miine la scoala, sa-si „spele” rusinea

Mihaela Beșleagă
8 aug 2011 2369 vizualizări
corigentele se dau pe 10-11 august pentru elevii care termina liceul, intre 25-26 august pentru clasa a VIII-a si intre 29 august - 2 septembrie pentru restul claselor

In timp ce majoritatea elevilor se bucura de vacanta de vara, unii dintre colegii lor, care nu prea au pus pret pe carte in timpul anului scolar, trebuie sa sustina corigentele de vara in zilele urmatoare, pentru a nu ramine repetenti. 3.375 de corigenti din tot judetul, dintr-un total de 41.960 elevi inscrisi anul trecut la toate formele de invatamint, adica 8% din populatia scolara din Vrancea, se pregatesc de corigente. Ministerul Educatiei a anuntat perioada de corigente pentru acest an scolar, examenele urmind sa se sustina in lunile august si septembrie, in functie de fiecare clasa in parte. Primii care vor avea emotii la corigente sint elevii din clasele terminale de liceu si din clasele din invatamintul profesional (anul de completare), care vor sustine examenele pe 10-11 august. Intre 25-26 august vine rindul elevilor de clasa a VIII-a, iar intre 29 august-2 septembrie vor sustine corigentele elevii din clasele din invatamintul primar, din gimnaziu si liceu (altele decit cele terminale), din invatamintul profesional (scoala de arte si meserii – invatamint special) si din scoala postliceala si de maistri. In judetul Vrancea, pentru acest an scolar, cei mai multi corigenti sint la liceu – 1.452, urmati de cei din clasele V-VIII – 1.139. Surprinzator, si la clasele mici, I-IV, sint destui elevi care nu au promovat la anumite materii, mai exact 490 corigenti. In invatamintul seral exista 245 de corigenti, iar la scolile post-liceale alti 49. Elevii din clasa a VIII-a, care vor sustine si vor promova examenul de corigenta, se vor putea inscrie la admiterea in clasa a IX-a, pe locurile ramase libere, in a treia etapa. De asemenea, elevii din clasele terminale de liceu, care au promovat corigenta, se pot inscrie pentru bacalaureat, a doua sesiune, din data de 12 august, dar si la examenul de certificare a competentelor profesionale, sesiunea august. Cei care nu pot participa la sesiunea de corigente stabilita pentru luna august se pot inscrie la sesiunea generala de corigente, din perioada 29 august - 2 septembrie. Daca nu se prezinta nici la aceasta sau nu promoveaza, vor fi declarati repetenti. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.