Educație

VIDEO!!!!Elevii fug de meditatiile pentru Bac ca "dracul de tamiie"

Gabriela Draghici
1 aug 2011 1469 vizualizări
Desi li se ofera totul pe tava, multi dintre elevii care au picat Bacalaureatul in prima sesiune nu renunta la distractiile verii u in multe licee unde promovabilitatea a fost rusinoasa, profesorii organizeaza meditatii gratuite pentru sesiunea din toamna, insa elevii se lasa asteptati

 Procentaj de promovabilitate de 39% pe judet in prima sesiune a examenului de Bacalaureat, promovabilitate de sub 5% in trei licee vrincene si mai putin de trei saptamini pina la debutul sesiunii de toamna. Liceele fruntase in top-ul celor mai slabe rezultate au inceput deja pregatirile pentru o serie zdravana de meditatii menite sa mai stearga din pata neagra lasata de prima sesiune. Elevii insa ocolesc scoala si prefera distractiile verii in locul obositoarelor ore de meditatii gratuite. La Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” Focsani doar 2,84% dintre elevi au trecut Bac-ul. Conducerea liceului, impreuna cu profesorii, a pus la cale sesiuni de pregatire pentru cea de-a doua sesiune a examenului si a afisat programul la nici citeva zile de la incheierea primei sesiuni. Stupoare insa. Prin salile de clasa bate vintul, iar profesorii isi asteapta elevii, care nu apar la meditatii. „Conform graficului de pregatire suplimentara, meditatiile incep din 15 august, dar si pina atunci, profesorii asteapta elevii doritori. Programul vizeaza obiectele romana, matematica, chimie si biologie, unde sint multi elevi picati. Elevii stiu de acest program, pentru ca a fost afisat inca de cind s-au inscris pentru a doua sesiune, deci nu au nici un motiv sa spuna ca nu au stiut”, ne-a spus Rodica Bogeanu, director adjunct la Colegiul Tehnic „V. D. Cotea”. Fostul director al unitatii, profesorul de matematica Florin Iamandei este unul dintre profesorii care se afla in permanenta la scoala, asteptind elevii. “Eu, in perioada asta de vacanta, pentru ca nu am plecat nicaieri, mi-am oferit serviciile sa fac pregatire cu ei la matematica, insa ei nu vin. Vin doi-trei sau niciunul. Ma intilnesc cu ei cind vin dupa adeverinte la scoala si ii intreb de ce nu vin, ei imi tot spun ba ca or sa vina, ba ca au fost la strand sau ca au stat pina noaptea tirziu la discoteca si nu au putut ajunge. Se vede ca inca nu ii intereseaza examenul de Bacalaureat. Sint inconstienti, mai ales ca ei vin cu goluri foarte mari. Au lacune foarte mari si n-o sa putem umple toate golurile in perioada asta de vacanta. Vin nepregatiti si nici n-au ambitie”, ne-a spus dezamagit profesorul Iamandei.
„Sint elevi care nici nu stiu sa inmulteasca doua numere”
De aceeasi indiferenta din partea elevilor picati au parte si profesorii de la Grupul Scolar Agricol Odobesti, unde zilele de meditatii oferite de profesori  se desfasoara cu elevi cit sa-i numeri pe degetele de la o mina. La acest liceu promovabilitatea a fost de doar 3,75%. “Am inceput deja stagiunea de pregatire la matematica si biologie, urmeaza si limba romana, insa foarte putini au raspuns pozitiv programului de pregatire. Majoritatea sint si copii care fac naveta, multi s-au si angajat pe perioada verii. Am vorbit cu o parte din ei cind au venit sa-si ridice actele de la scoala si mi-au spus ca se pregatesc acasa, insa n-ai de unde sti ce fac ei de fapt. Cred ca in ultima saptamina de dinaintea Bacalaureatului vor veni mai multi copii. Eu sper ca macar copiii care au picat la o singura materie sa reuseasca la a doua sesiune”, ne-a spus Vasilica Zaharia, directoarea Grupului Scolar Agricol Odobesti. Majoritatea profesorilor nu prevad schimbari in procentul de promovabilitate nici la sesiunea din toamna. Asta pentru ca, dupa cum sustin, elevilor le lipsesc notiuni generale pe care trebuiau sa le dobindeasca inca din gimnaziu. “Nu poti sa spui ca subiectele la Bacalaureat au avut un grad de dificultate foarte mare, dar ei au goluri asa de mari din V-VIII, incit nici nu stii ce sa faci. Esti pus de multe ori in situatia in care ei nu stiu nici sa inmulteasca doua numere. El nu poate sa rezolve subiecte de sinteza, cind nu stie formule de calcul prescurtat care se fac in clasele mici. Problema este ca au fost foarte multe diplome luate pe nedrept, pentru ca nivelul de cunostinte nu justifica obtinerea acelei diplome. Nu-i deranjant faptul ca luau diploma de bacalureat in masa, tragedia mare era ca examenul inversa valorile. O alta mare greseala in invatamintul romanesc este faptul ca admiterea la invatamintul superior a fost scos si conteaza faptul ca a luat un Bacalaureat de carton cu un 6. Imi pare rau ca profesorii sint acuzati nejustificat pentru dezastrul Bacalaureatului de anul acesta. Din punctul meu de vedere, intre elevi si corpul profesoral trebuie sa existe o sudura”, a pus punctul pe “i” unul din cei mai vechi directori de scoala, Florin Iamandei. (Gabriela DRAGHICI) 
Pe portalul www.ziaruldevrancea.ro puteti urmari un material video despre cum decurg meditatiile pentru Bac in liceele unde promovabilitatea s-a apropiat de 0.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.