Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
31 iul 2011 1688 vizualizări
Scoala de vara pentru copiii care iubesc natura

Programul „Scoala de vara” initiat de Scoala Ruginesti in parteneriat cu Scoala Anghelesti a debutat joi, 28 iulie, cu ecologizarea padurii Anghelesti. La manifestare au participat peste 40 de copii cu virste cuprinse intre 4 si 17 ani, insotiti de directoarea Mariana Lungu si profesoarele Livia Bostan si Violeta Musat. „Inarmati” cu manusi si saci menajeri, copiii au degrevat frumusetea padurii din Anghelesti de gunoaie, invatind totodata sa aprecieze si protejeze natura. Dupa „curatenie”, ecologistii s-au desfatat cu un picnic si jocuri in aer liber. (G. D.)


Unirista Oana Dragomir, mentiune la nationala de stiinte


Unirista Oana Dragomir, eleva in clasa a X-a, a reusit sa obtina mentiune la Olimpiada nationala de „Stiinte ale Pamintului”, desfasurata saptamina trecuta, la Bistrita. Olimpiada este una dintre cele mai complexe, concursul vizind probe practice si scrise la patru discipline, biologie, chimie, fizica si geografie. Inspectorul scolar de chimie, Maria Dochia, a insotit lotul de elevi la Bistrita. Desi lotul national este compus din opt elevi anul acesta, iar Oana Dragomir a ocupat locul 10, unirista mai are doi ani la dispozitie pentru a-l „prinde”. Profesorii coordonatori ai elevei premiante au fost Sorin Bodas (fizica), Angela Sirbu (chimie), Aneta Popa (geografie) si Corina Ciucu (biologie). (G. D.)

Start la inscrieri pentru suplinitori



Candidatii care vor sa ocupe un post de suplinitor se pot inscrie incepind de astazi si pina miine, la secretariatul ISJ Vrancea. Si cum proba orala la concursul pentru suplinitori a fost transformata in proba scrisa, aceasta va avea loc joi, 4 august. Patru zile mai tirziu vor fi afisate rezultatele la sediul ISJ. Intre 8 si 9 august vor fi inregistrate contestatiile si transmise comisiilor de corectare din tara, urmind ca pe 11 august sa fie date publicitatii rezultatele finale. In sedinta publica, programata in data de 23 august, posturile vor fi atribuite, urmind ca pina pe 29 august, orele ramase neocupate sa fie atribuite in regim de „plata cu ora” pina la o jumatate de norma, iar invatatoarele si educatoarele, pina la o norma intreaga. De asemenea, orice candidat la concursurile din 2009 si pina in 2011, care a obtinut note peste 7, chiar daca nu este titular, in afara de cele 18 ore, mai poate alege inca noua. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.