Educație

Bac-ul extremelor: mariri si scaderi radicale dupa contestatii

Gabriela Draghici
12 iul 2011 1582 vizualizări
In urma recorectarii, profesorii galateni au scazut notele a patru elevi cu pina la 3,70 de puncte u alti trei elevi au avut notele marite cu pina la 2,35 de puncte u cele sapte lucrari vor fi recorectate pentru a treia oara

Afisarea rezultatelor finale la prima sesiune a Bacalauratului a adus lacrimi de fericire si tristete pentru cei 1.250 de elevi care au contestat notele primite. Nu au suferit modificari la notare 852 de teze, diferentele dintre nota initiala si cea de dupa recorectare fiind mai mica de 0,5 puncte, fie in plus, fie in minus. Un singur elev, absolvent al Colegiului National "Al. I. Cuza" Focsani, a picat examenul in urma recorectarii, desi il luase initial, in timp ce alti 30 au fost declarati "promovati". In cazul a sapte lucrari se impune o reevaluare, avind in vedere ca diferentele de note sint mai mari de 1,5 puncte, nota finala a acestor lucrari fiind insa cea de la contestatii. Astfel, patru elevi s-au trezit cu note mai mici de 1,5 puncte, in timp ce alti trei au avut notele "umflate" cu peste 1,5 puncte. Cazul cel mai nefericit este al elevi Adina Lazarica, a carei nota dupa contestatia depusa la filosofie a scazut cu 3,70 de puncte. Absolventa Liceului de Arta "Gh. Tattarescu" obtinuse initial nota 5,30, insa profesorii galateni i-au notat lucrarea cu doar 1.60. Astfel, eleva a ramas respinsa, pentru ca, desi depusese contestatie la doua discipline, notele nu au fost mai mari de 5. Altor trei elevi de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" le-au fost scazute notele intre 1,75 si 3,70 de puncte, la proba de biologie. Pentru trei elevi, nota a fost marita cu pina la 2,35 de puncte, la proba de limba romana. Cei trei sint absolventi la "Edmond Nicolau", Liceul Teoretic "Emil Botta" Adjud si Grupul Scolar Marasesti. Inspectorul scolar general, Stan Rogoz, a mentionat ca aceasta a treia reevaluare este necesara pentru a se cere nota explicativa de la profesorii corectori. "Vom analiza fiecare caz in parte si vom lua masurile care se impun. In conditiile in care au fost 1.250 de lucrari contestate, consider ca sapte lucrari scazute sau marite cu mai mult de un punct si jumatate este un numar foarte mic. Asta inseamna ca profesorii evaluatori din judetul nostru si-au facut treaba bine", ne-a declarat "generalul" Rogoz. Potrivit acestuia, va fi intocmita o comisie de verificare, condusa de inspectorii de specialitate din cadrul ISJ, care va reevalua cele sapte lucrari. Doar 33 de elevi vrinceni au fost declarati promovati in urma contestatiilor si astfel procentul de promovabilitate a crescut cu 1,17%, ajungind la 39,9%. Astfel, numarul celor picati la Bac s-a ridicat la 1.913 de elevi. Acestia, alaturi de cei care nu s-au prezentat la prima sesiune, mai au timp pina vineri sa se inscrie la cea de-a doua sesiune de examen, care debuteaza pe 22 august. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.