Educație

Anul scolar urmator va continua sa stearga elevi cu buretele

Gabriela Draghici
11 iul 2011 1794 vizualizări
Anul viitor vor fi mai multe clase de liceu, insa vor scadea clasele la ciclul primar, gimnazial si prescolar Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea va inmatricula in anul scolar 2011-2012 peste 18.500 de elevi numai in municipiul Focsani, dintre care 2.869 prescolari

Reprezentantii institutiei spun ca populatia scolara este in scadere de la an la an, anul scolar urmator nefacind exceptie. Pentru 2011-2012, reteaua scolara va suferi unele modificari, incepind cu scoli care isi vor pierde personalitatea juridica, la elevi mai putini, dar o paleta de profiluri mai larga. Anul viitor vom avea mai multe clase de liceu, insa va scadea numarul de clase la ciclul primar, gimnazial si de grupe la ciclul prescolar. Fruntas in ceea ce priveste efectivele de elevi va fi Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea", cu 1.732 de liceeni, urmat de Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" cu 1.303 si Scoala "Stefan cel Mare", care va gazdui 1.094 de scolari. Scoala "Duiliu Zamfirescu", odata scoala cu cel mai mare numar de elevi, se situeaza pe locul IV, scolind incepind cu anul scolar viitor circa 991 de elevi. Anul scolar nou, semne bune nu are, cel putin in ceea ce priveste lipsa de spatiu si programul in trei schimburi. Printre scolile cu peste 800 de elevi se numara si Colegiile "Gh. Asachi", "Unirea" si "Al. I. Cuza". Cea mai aglomerata gradinita va fi Gradinita cu program prelungit nr. 13, cu 348 de prescolari, urmata indeaproape de Gradinita cu program prelungit nr. 18, cu 309 prichindei. In planul de scolarizare pe anul scolar urmator s-a pus accentul pe cresterea efectivelor la clasa, astfel ca cifrele vor fi putin diferite fata de cele de anul trecut. Acesta include 216 clase de liceu, pe toate filierele, 1.504 clase la nivelul primar si gimnazial si 509 grupe de prescolari. Daca ar fi sa calculam numarul de clase bifate in noul plan de scolarizare ar rezulta o crestere a numarului de clase de liceu cu sapte, iar in ceea ce priveste invatamintul primar si gimnazial, observam o reducere cu 33 de clase. Reteaua scolara pe anul viitor aduce si ea schimbari. Potrivit unei situatii realizate de ISJ Vrancea, cinci scoli isi vor pierde personalitatea juridica in baza noii Legia educatiei, in timp ce 15 clase cu invatamint simultan vor fi desfiintate. (Gabriela DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.