Educație

Miine are loc repartizarea computerizata pentru admiterea la liceu

Mihaela Beșleagă
11 iul 2011 1457 vizualizări
Elevii vor afla la ce liceu sint admisi miercuri, 13 iulie, cind va avea loc afisarea rezultatelor

Dupa ce au trecut de "focurile" evaluarii nationale, cei peste 3.500 de absolventi de clasa a VIII-a din judetul Vrancea vor avea din nou emotii in aceste zile, cind se va decide soarta admiterii lor la liceul dorit. Astfel, dupa ce ieri a avut loc verificarea si corectarea bazelor de date de catre Comisia Nationala de Admitere si comisiile de admitere judetene, modificarile au fost transmise la comisia nationala. Astazi va avea loc corectarea erorilor si confirmarea incheierii modificarilor in baza de date la nivel national. Mult asteptata zi este marti, 12 iulie, cind va fi repartizarea computerizata a candidatilor care si-au completat fisele de optiuni, la unul din liceele pentru care au optat, in ordinea preferintelor si in functie de media de admitere. Elevii vor afla la ce liceu sint admisi miercuri, 13 iulie, cind va avea loc afisarea in unitatile de invatamint gimnazial listele cu absolventii repartizati. Pe 15 iulie se va afisa si in fiecare liceu lista candidatilor repartizati in acea unitate, iar in perioada 15 iulie "" 25 iulie se vor depune dosarele de inscriere la scolile la care elevii au fost repartizati. Si in acest an, inscrierea in clasa a IX-a in liceele de stat se face fara examen, doar pe baza mediei de admitere, in urma repartizarii computerizate pe licee. Media este formata in proportie de 50% din nota finala obtinuta la evaluarea nationala si 50% media generala a celor patru ani de gimnaziu. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.