Educație

VIDEO!!!Intilnire dupa 54 de ani de la terminarea liceului

Aurelian Ivan
4 iul 2011 4176 vizualizări
Fostii liceeni ai promotiei Unirea 1957 sint trecuti de 70 de ani, dar se comporta ca atunci cind erau colegi de liceu in anii "50 u reporterii nostri au luat parte la strigarea catalogului

Colegii de alta data, acum cu parul alb, s-au reintilnit, simbata, dupa mai bine de jumatate de secol de la terminarea liceului, unii sprijinindu-se in baston, altii inca in putere si cu chef de viata. Cu totii si-au adus aminte de cum au intrat in cladirea liceului, de vremurile cind alergau pe holuri, de emotia dinaintea examenelor sau de funiile luate pe spate la orele de sport, pentru neexecutarea corecta a exerciitiilor. "In vechea sala de sport mi-am petrecut multe ore cu profesorul de educatie fizica Lupu Zigmund. La antrenamente primeam la fund, asa, citeva funii, asta ne-a ajutat sa ne formam ca oameni, ca sportivi de performanta", isi aduce aminte Ioan Gavrilescu, omul care mai tirziu avea sa conduca, timp de 33 de ani, destinele celei mai de succes echipe de handbal feminin pe care a avut-o vreodata Romania, campioana Oltchim Rimnicu-Vilcea. Bratila, prietenul, dar si colegul de clasa a lui Ioan Gavrilescu, a ajuns sa fie un renumit medic. In anii "â"¢90 acesta a fost medicul echipei nationale, dupa care ulterior la Bucuresti a intemeiat un institut de medicina alternativa care ii poarta numele, Florin Bratila. "Toata viata mea am mers dupa principii de corectitudine, am avut profesori de prima clasa, aici la Liceul Unirea Focsani. Eu am fost indreptat catre sport si medicina. Colegiul Unirea trebuie sa ramina intotdeauna pentru oameni, la cea mai buna calitate", ne-a spus renumitul medic Florin Bratila, acum la virsta de peste 70 de ani. Alti colegi au ajuns mari profesori universitari. Este vorba de Constantin Buse, pina nu demult prorector al Universitatii din Bucuresti, Valeriu Sunel, profesor universitar la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Facultatea de Chimie, Corneliu Popa, profesor universitar la Universitatea "Dunarea de Jos" Galati, in industria alimentara, si lista continua. Din pacate, sint si multi colegi care au urcat catre ceruri. Cei care au ramas in viata si-au propus sa ii pomeneasca pe fostii lor colegi, intr-o viitoare slujba religioasa. Cel mai emotionant moment a fost strigarea catalogului, intrucit pentru multi colegii au raspuns "¦ "absent". Profesorul focsanean Lefter Vasile, unul dintre organizatorii emotionantului eveniment, spune ca pe vremea cind au terminat liceul nu existau robele visinii ale uniristilor. Pentru a face legatura cu prezentul, fostii liceeni au imbracat pentru fotografia de final atit de cunoscutele robe ale colegiului. Uniristii promotiei 1957 si-au propus sa se reintilneasca in fiecare an. Profesorul Cornel Noana, care a fost alaturi de fostii elevi ai liceului, spune ca revederile fostilor liceeni sint intotdeauna emotionante si datatoare de energie. (Aurelian IVAN)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.