Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
2 iun 2011 1015 vizualizări
Revista Scolii Nicolae Iorga , la cel de-al 16-lea numar

Ieri a aparut numarul 16 al revistei scolare "Recreatia mare", coordonata de profesoara de limba romana Liliana Nitu. Dintre noutati pot fi amintite grafica schimbata, coperta si implicarea in realizarea publicatiei a din ce in ce mai multi elevi. Totodata, se mentin rubrici precum "Eco", "Ne mindrim cu ei", "Educatie", "Cartea-izvor de bucurii", paginile de creatii literare personale ale micilor scriitori, aparind si altele noi, cum ar fi "Chimie si literatura", "Ce ne invata matematica", "Prin marile capitale ale lumii", acoperind toate disciplinele scolare. "Intr-un moment in care mai uitam ca am fost la virsta cea fericita, asa cum spunea marele povestitor Ion Creanga, cititorii revistei au ocazia de a se delecta cu realizarile jurnalistice ale celor ce fac din aceasta carticica de suflet, asa cum o denumea un elev din clasa a II-a, o pasiune in domeniul ziaristicii. Mentiunea obtinuta la Consurul Interjudetean "Mihai Eminescu" de la Braila din ianuarie 2011, ne obliga sa mentinem ridicata stacheta perfectiunii si sa ne redemonstram valoarea", ne-a spus profesoara Nitu. (G. D.)


3.239 de liceeni s-au inscris la Bac


Scolile din judet au confirmat ca 2.679 de liceeni din an terminal si-au depus pina pe 27 mai formularele de Bac. Lor li se adauga si 560 de candidati care au terminat liceul in anii trecuti, dar nu au promovat Bac-ul ori nu l-au sustinut. Aproximativ 300 de liceeni din an terminal au ramas cu situatia scolara neincheiata, ei mai avind o sansa la cea de-a doua sesiune din 22 august. Asta daca reusesc sa treaca cu bine de examenele de corigenta. Prima sesiune incepe pe 6 iunie cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. (G. D.)


Uniristii deschid portile viitorilor boboci!


Elevii din clasele a VIII-a de prin tot judetul sint asteptati astazi, de la 10.30 la Colegiul National Unirea pentru a face cunostinta cu viitorii profesori si diriginti si pentru ca alaturi de colegii mai mari sa cutreiere in voie liceul. Ziua se incheie cu Seara Luminilor, o intilnire in parcul liceului cu muzica si poezie. Sint asteptati toti uniristii cu lanterne si luminari. (G. D.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 14 ore, 50 minute, 29 secunde
citeam in celalalt ziar ca pedagogicul e campion la strans capace.nu ma mir!or fi de la pet-urile de bere baute de cele trei pitipoance sau poate sunt de la sticlele golite de ligia enache sau de la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.