Educație

Elevii prinsi la copiat la evaluarile nationale primesc nota 1

Gabriela Draghici
20 mai 2011 1010 vizualizări
Inscrierile se fac in perioada 13-15 iunie u ISJ a stabilit 98 de centre de examen si patru centre de evaluare

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea pune la punct ultimele detalii pentru evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a, ce va avea loc in iunie. Pentru evaluarea nationala au fost stabilite 98 de centre de examen si patru de evaluare. Anul acesta, s-a mers pe ideea sustinerii evaluarii nationale la scolile cu personalitate juridica, pentru a fi monitorizat cu atentie examenul. Cele patru centre de evaluare sint Colegiul Economic cu 21 de scoli arondate, Colegiul Tehnic "Ion Mincu" cu 29 de scoli arondate, Colegiul Tehnic Auto "Traian Vuia" cu 22 de scoli arondate si Grupul Scolar "G. G. Longinescu" cu 26 de scoli arondate. Inscrierea candidatilor se face intre 13-15 iunie la secretariatele scolilor pe care acestia le-au absolvit. "Presedintele, secretarii, membrii si profesorii evaluatori din comisiile din centrele zonale de evaluare trebuie sa fie cadre didactice care nu au rude sau afini pina la gradul al IV-lea printre candidatii care participa la evaluare si trebuie sa fie selectionati din alte unitati scolare decit cele din care provin candidatii arondati centrelor. De asemenea, saptamina viitoare, in zilele de 23 si 24 mai se simuleaza examenele nationale in ceea ce priveste transmiterea si preluarea subiectelor", ne-a spus inspectorul general adjunct, Maria Lupu. Disciplinele la care se vor sustine probele de examen sint limba si literatura romana pe 20 iunie, limba si literatura materna pentru elevii care apartin minoritatilor nationale si care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna pe 21 iunie si matematica pe 22 iunie. Rezultatele finale vor fi afisate la 24 iunie, urmind ca depunerea contestatiilor sa se faca in aceeasi zi, in intervalul orar 14.00-18.00. Regulile vor fi si mai stricte anul acesta pentru elevi, care risca sa fie eliminati din examen, iar lucrarea sa fie notata cu 1, daca sint depistati cu carti ori instrumente electronice ce permit comunicarea sau stocarea informatiilor, indiferent daca le-au folosit sau nu. La evaluarea nationala se pot inscrie atit absolventii clasei a VIII-a din seria curenta, cit si cei din seriile anterioare. Totodata, elevii romani care au studiat in strainatate se pot inscrie numai dupa echivalarea studiilor si promovarea examenelor de diferenta stabilite de Ministerul Educatiei. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.