Educație

Spectacol de zile mari de Ziua Scolii Ion Basgan

Gabriela Draghici
13 mai 2011 2011 vizualizări
Elevii Scolii Ion Basgan din Focsani au sarbatorit cu mare fast acum doua seri Ziua Scolii, pe scena Teatrului Municipal Mr. Gh. Pastia .

Pret de trei ore, sala principala a teatrului a fost impinzita de profesori, parinti si elevi talentati, care au pus la cale un spectacol emotionant. Valsuri, dansuri acrobatice, scenete de teatru, cintece populare, cintece japoneze si dansuri tiganesti, toate au fost organizate si puse in scena cu maiestrie de elevii de la "Ion Basgan", care si-au pregatit momentele inca de acum un an. Nu au fost uitati nici elevii merituosi care au ridicat prestigiul scolii cu premiile obtinute la concursurile scolare. "Serbarea a fost incununarea muncii de un an a copiilor, dirigintilor si formatorilor. In organizarea spectacolului s-au implicat toti. La cite momente frumoase pregatisem, ar fi iesit o serbare de patru ore si ne-ar fi trebuit o sala de 3.000 de oameni, ca sa incapem toti. Este o mare satisfactie sa avem asemenea copii", ne-a spus mindru directorul Tiberiu Dima. Petrecerea s-a incheiat cu o parada de moda eco. (G. D.)


Se lanseaza "Ghidul oportunitatilor de voluntariat din Vrancea"


Intr-o incercare de a promova conceptul de voluntariat, Asociatia "Rom pentru Rom" Panciu lanseaza publicatia "Ghidul oportunitatilor de voluntariat din Vrancea", prima editie. Lansarea va avea loc in cadrul evenimentului "Voluntariatul face diferenta: Urmeaza-ne!", organizat duminica, 15 mai, incepind cu ora 10.00, in Parcul Balcescu din Focsani. Institutiile publice si private care si-au manifestat intentia de a colabora cu voluntari isi vor prezenta activitatile si programele in care membrii comunitatii se pot implica. Oferta este una diversa, printre institutiile care s-au aratat interesate se numara Centrul de Zi "Danut" Brosteni, Asociatia "Speranta Andradei", Fundatia "Cartea Calatoare", Fundatia "Pro Armonia", Asociatia pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu", Crucea Rosie"" filiala Vrancea, Biblioteca Judeteana, Gradinita nr. 1 Panciu si Casa de Cultura Panciu. Prima editie a ghidului a fost realizata de Asociatia "Rom pentru Rom", alaturi de una din voluntarele italiene prin Serviciul Civil de Voluntariat. Publicatia este disponibila si online, la www.rompentrurom.eu. (G. D.)


Teren mai mult pentru o noua gradinita


Consilierii locali focsaneni au fost de acord sa dea mai mult teren pentru construirea unei noi gradinite in municipiu. Astfel, pentru locatia din strada Fraternitatii vor fi utilizati 2.000 mp, dublu fata de suprafata initiala. Se va ridica o gradinita cu sase grupe, la parter si etaj unitatea urmind sa functioneze cu program prelungit. "Gradinita va avea o capacitate de aproximativ 125 de copii, iar din punct de vedere tehnic trebuie asigurata o suprafata de 25 mp/copil", se arata in raportul Primariei Focsani. Protocolul incheiat intre municipalitate si Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea pentru construirea unitatii din Str. Fraternitatii nr. 11 a fost semnat in 2008. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.