Educație

Lectii de istorie pentru elevi la Muzeul Unirii

Gabriela Draghici
5 mai 2011 915 vizualizări
Muzeul Unirii din Focsani i-a introdus marti pe elevii de la Colegiul Al. I. Cuza si Liceul

Pedagogic "Spiru Haret" intr-o lume disparuta. Activitatea "Focsanii in perioada Primului Razboi Mondial" a oferit celor prezenti o evocare a orasului in perioada ocupatiei germane intre 1916-1918. Elevii au prezentat filmulete despre cele mai importante monumente dedicate ostasilor participanti la acest razboi, dar nu au fost uitate si alte cladiri din oras, de la casa Apostoleanu, sediul comandamentului german si locul semnarii armistitiului ruso-german, pina la Scoala Rarincescu, care in perioada ocupatiei a fost Spitalul nr. 2 al Crucii Rosii Romane. Savoarea activitatii a fost data de micile scenete ale elevilor, pregatiti de profesoarele Lamiita Serban si Elena Hruscovschi, care au evocat orasul in iulie 1917, in perioada luptelor de la Marasesti. Elevii au folosit imagini si documente inedite puse la dispozitie de Muzeul Vrancei. Lectia de istorie face parte din proiectul "Focsanii in vreme de razboi". (G. D.)


Un voluntar american de la Corpul Pacii va poposi la Focsani


Un nou grup de voluntari americani soseste saptamina aceasta in Romania, pentru o perioada de doi ani. Anul acesta, Corpul Pacii a primit peste 70 de solicitari de la institutii de invatamint din tara, printre care si scoli din judetul nostru, care si-au exprimat intentia de a colabora cu voluntari americani. Un voluntar american a fost repartizat si in Focsani. Acesta se va alatura celor doi voluntari americani pe care judetul nostru ii gazduieste deja, Marissa Oliver, care preda engleza elevilor din Panciu, si Juli Johnson, care preda la Scoala Vintileasca. In prezent, voluntarii americani urmeaza cursuri intensive de limba romana, cultura si istorie a Romaniei. De asemenea, voluntarii vor locui la familii de romani. Noul grup de voluntari este format din cetateni americani de pe intreg teritoriul Statelor Unite, cu virste cuprinse intre 22 si 77 de ani. (G. D.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.