Educație

Mobilierul prescolarilor din Bogza, lasat in paragina

Gabriela Draghici
20 apr 2011 1239 vizualizări
Mobilierul de joaca achizitionat de Primaria Sihlea in urma cu un an zace si acum in curtea gradinitei, desi viceprimarul anunta ca va fi montat in luna noiembrie a anului trecut

In urma cu sase luni, ziarul nostru atragea atentia asupra unei situatii paradoxale: mobilierul de joaca achizitionat de Primaria Sihlea pentru prescolarii din satul Bogza zacea in curtea gradinitei, in ploaie, asteptind mina de lucru. Desi viceprimarul Constantin Purcareata sustinea in luna noiembrie a anului trecut ca intr-o saptamina mobilierul va fi amplasat, acest lucru nu a fost realizat nici pina acum. Acesta mentiona ca montarea mobilierului la Bogza nu a fost una din prioritatile primariei, iar dupa ce au fost amplasate locurile de joaca in celelalte trei gradinite din comuna, s-au terminat fondurile. Lasat in paragina in curtea gradinitei, mobilierul n-a trecut cu bine de iarna grea si ploile din ultimul timp, care si-au lasat amprenta asupra balansoarelor. Primarul Ene Stoica din Sihlea s-a aratat indignat ca scoala nu s-a pus pe treaba sa amplaseze mobilierul, desi el a dat o dispozitie in acest sens. "Sa se implice si scoala mai mult. Nu s-a amplasat si poate sa mai stea acolo inca 25 de ani, daca nu au nevoie de el. Intr-adevar este investitia primariei, dar eu le aduc apa pina la poarta, sa mai faca si ei ceva. Scrieti ce vreti dumneavoastra. Ca nu a fost amplasat mobilierul si este vina primariei", ne-a spus nervos primarul Ene Stoica, care a adaugat ca sint alte lucruri mult mai importante care au ramas nefinalizate in comuna. Primaria Sihlea a achizitionat in primavara anului trecut mobilier de joaca in valoare de 40.000 lei din bugetul local, destinat celor patru gradinite din comuna. Astfel, gradinitele din Caiata, Sihlea, Voetin si Bogza au fost dotate cu mobilier modern, pentru cei 150 de prichindei care vor avea unde sa se joace. La Bogza insa, in curind se va face un an de cind mobilierul a fost aruncat in curtea gradinitei, lasat sa rugineasca, din cauza ca nu sint bani pentru mina de lucru. In timp ce copiii care invata in satele din apropiere au primit leaganele si toboganul cu mult entuziasm, tot ce pot sa faca cei 20 de copii de la Bogza este sa se catere pe ele in pauza, existind riscul sa se accidenteze. (G. DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 1 ora, 15 minute, 49 secunde
PRIMARIA ASTA NU PLATESTE AJUTOARE SOCIALE LA NIMENI? SA-I PUNA FRATE PE AIA SA MONTEZE FIARELE ALEA!SAU SA SE OFERE UN PARINTE VOLUNTAR!
, acum 739400 zile, 1 ora, 15 minute, 49 secunde
Consiliul judetean, Prefectura, Consiliul local Sihlea , dnul dep Ninini Sapunaru SEFUL DE PARTID AL PRIMARULUI NU AU NIMIC DE SPUS , LA SIHLEA SE MAI FACE CEVA?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.