Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
20 apr 2011 1101 vizualizări
Timpul trece pentru profesorii care solicita transfer

Cadrele didactice care solicita transferare pentru restringere de activitate si pretransferare mai au timp pina joi, 21 aprilie, sa isi inregistreze cererile. La nivelul judetului nostru sint 60 de dascali afectati de restringerile de activitate. Este vorba de 16 invatatori, sase profesori de textile, patru profesori de matematica, patru de fizica, doi profesori de limba si literatura romana, doi de geografie, o educatoare si o profesoara de limba franceza. Cele 60 de cadre didactice afectate de aceasta masura au avut de ales din 496 de catedre vacante, in functie de punctajele obtinute la dosar, cei cu maxim avind intiietate. Majoritatea posturilor disponibile se afla in mediul rural, multe dintre cadrele didactice fiind nevoite sa faca naveta, decontata in mare parte din propriile buzunare. Comisia de mobilitate a ISJ va afisa pe 27 aprilie lista cu punctajele cadrelor didactice care solicita transferare pentru restringere de activitate si pretransferare la cerere. Nemultumitii vor putea depune contestatii intre 28-29 aprilie. Solutionarea lor si afisarea listelor finale sint programate pentru 3 mai. (G. D.)

Incepe Festivalul Folcloric "Dobroge, Mindra Gradina"

O noua sansa pentru tinerii vrinceni talentati la muzica, chiar si pentru cei cu dizabilitati. Editia 2011 a Festivalului Folcloric "Dobroge, Mindra Gradina" isi deschide larg portile la tarmul marii pentru a VII-a oara, intre 19-25 iunie, pentru copiii si tinerii cu virste cuprinse intre 8 si 25 de ani. Fiecare participant, cu sau fara dizabilitati, va prezenta un costum popular si va interpreta doua cintece. Pentru concurentii participanti la categoriile de virsta 14-18 ani si 19-25 de ani este obligatorie interpretarea unui cintec doinit sau a unei balade si a unei melodii cu acompaniament orchestral. Fiecare concurent va aborda un repertoriu la alegere, specific zonei folclorice pe care o reprezinta. Solistii vocali si instrumentistii atestati nu vor fi admisi. Tinerii cu dizabilitati se pot inscrie prin intermediul Asociatiei pentru Cultura, Invatamint si Turism Constanta. Mai multe informatii se pot gasi pe www.dmgfest.ro. (G. D.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 7 ore, 13 minute, 53 secunde
Timpul trece pentru cei care nu si-au "aranjat", pentru ceilalti....e oprit in loc. Jos mafia din inspectorat!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.