Educație

Trei gradinite noi rasar in judet

Gabriela Draghici
18 apr 2011 658 vizualizări
La Slobozia Bradului, Adjud si Gugesti vor fi ridicate trei noi gradinite

Trei gradinite vor fi construite in Vrancea de la anul. Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), toate vor fi ridicate in mediul rural, prin Programul guvernamental privind Educatia Timpurie 2007-2011. Gradinita cu program normal Slobozia Bradului va avea opt grupe, Gradinita cu program normal nr. 2 Adjud patru grupe si Gradinita cu program prelungit Gugesti trei grupe de copii. Guvernul a demarat in urma cu patru ani un program de constructie si reabilitare a gradinitelor, pentru a da gir invatamintului obligatoriu de la trei ani. "85-90% din aceste investitii se suporta din fonduri externe, care au la baza un protocol incheiat intre Guvern, bancile finantatoare si autoritatea locala. Miine (n.r. astazi), proiectantul va face evaluarea lucrarilor care vor fi suportate de autoritatile locale, iar primarii vor fi si ei prezenti. Nu stim despre ce suma este vorba, pentru ca nu este gata studiul de fezabilitate. De altfel, nu a fost solutionata nici problema amplasamentului", ne-a declarat Costel Militaru, de la compartimentul investitii din cadrul ISJ. Zonele nu au fost alese intimplator. La Slobozia Bradului familiile de romi nu isi pot trimite copiii la gradinita din cauza spatiului insuficient, data fiind si natalitatea ridicata din zona. In prezent exista o singura grupa, pentru 25 de micuti. Incepind cu anul scolar 2011-2012, circa 350 de copii ar trebui sa inceapa gradinita. "In aceste zone sint foarte multi copii, iar gradinitele nu au suficient spatiu. Daca intr-adevar se concretizeaza, va fi un lucru extraordinar. Avind in vedere ca optiunile parintilor merg in mare parte catre cele cu program prelungit, cea de la Gugesti va fi indelung asteptata", ne-a spus Cristina Mazilu, inspector pe invatamint prescolar din cadrul ISJ. In prezent exista 15 gradinite cu personalitate juridica in Focsani si Odobesti, restul fiind arondate scolilor. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.