Educație

Scoala Nicolae Iorga cere bani pentru reparatii capitale

Gabriela Draghici
31 mar 2011 1984 vizualizări
Acoperisul cladirii este deteriorat, etajul al II-lea riscind sa fie inundat de ploi

Conducerea Scolii "Nicolae Iorga" din Focsani a solicitat consilierilor locali ajutor financiar pentru reparatii capitale. Din cauza vechimii cladirii, acoperisul este deteriorat, favorizind infiltratii din ploi la etajul al II-lea. Directoarea unitatii, Ioana Sirbu, mentioneaza ca in fiecare an s-a incercat izolarea portiunilor afectate, dar au aparut noi infiltratii ce nu pot fi reparate partial. De altfel, invelitoarea din tigla este foarte degradata, fiind necesara inlocuirea cu tabla. "Realizarea acoperisului tip sarpanta devine o necesitate in vederea realizarii izolatiei termice, la etajul II, fiind foarte cald vara si foarte frig iarna. Resursele financiare pe care le avem alocate prin buget de la primarie, la capitolul reparatii curente, sint foarte mici, de aceea solicitam sprijinul Consiliului Local, considerind ca este o problema prioritara care nu mai necesita aminare", spune directoarea Ioana Sirbu. Pina in prezent, au fost efectuate doar reparatii curente din fondurile alocate anual de la bugetul local pentru igienizarea unitatii, repararea partiala a acoperisului in anul 1997-1998, repararea instalatiei termince in 2003-2004 si 2010, a instalatiei electrice anul trecut si a grupurilor sanitare in urma cu patru ani. "De la infiintarea ei, scoala nu a beneficiat niciodata de reparatii capitale", a precizat directorul Sirbu. Unitatea de invatamint are aprobat un proiect privind realizarea reparatiilor capitale inca din 2009, dar pina in prezent din acest proiect nu a fost efectuat si achitat decit studiul de fezabilitate, anul trecut. Cladirea in care isi desfasoara activitatea Scoala "Nicolae Iorga" este construita inainte de 1969. Pina in acel an a functionat concomitent cu Liceul Pedagogic Focsani. In prezent, scoala are 18 sali de clasa in care invata 560 de elevi. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.