Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
30 mar 2011 1258 vizualizări
Cuzistii, olimpici la chimie

Proaspat intorsi de la concursul national de chimie "Chim Expert", desfasurat saptamina trecuta la Cluj-Napoca, cuzistii si-au intregit palmaresul cu sase premii. Razvan Olariu a obtinut locul I si o diploma de excelenta, Diana Berheci - locul I, Emanuel Sandu "" locul I, Tudor Maiereanu - locul II, Laura Baciu - locul II, Marius Iosub - locul II. Si Andrei Dragna, elev la Liceul "Ioan Slavici Panciu, a obtinut locul II la acest concurs. Profesorii care au pregatit olimpicii sint Alina Maiereanu, director al Colegiului "Al. I. Cuza", si Mirela Georgescu de la Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu. Competitia a constat intr-un text grila si o lucrare de cercetare stiintifica. (G. D.)


Profesoara Andreea Ionita, bursiera in Cehia


Andreea Ionita, profesoara de informatica la Colegiul National "Al. I. Cuza", a fost beneficiarul unei burse pentru Mobilitate Individuala Comenius in Praga. Stagiul de formare face parte din programul Lifelong Learning, finantat de Comisia Europeana, la care au participat profesori din Romania, Grecia, Belgia, Lituania si Cipru. Stagiul de formare a insumat 40 de ore, de natura practica, dar si activitati culturale, profesorii implicati impartasind idei privind metodele de predare folosite. "Mi-am imbunatatit metodele si strategiile educationale, mi-am dezvoltat aptitudinile practice despre utilizarea platformelor educationale, a soft-urilor pentru realizarea de teste si lectii interactive, dar si abilitatile de utilizare a limbii engleze", a spus profesoara. (G. D.)


Scoala Dumbraveni militeaza pentru un viitor verde


Echipa "Scoli pentru un viitor verde" a Scolii "Duiliu Zamfirescu" Dumbraveni organizeaza joi, 31 martie, un seminar de creatie in cadrul concursului cu acelasi nume. La activitate vor participa si elevi de la Scoala Cindesti, care impreuna cu elevii scolii din Dumbraveni au pregatit o expozitie cu vinzare a unor obiecte realizate din materiale reciclabile. Sumele obtinute vor fi folosite pentru procurarea materialelor necesare pentru etapa urmatoare a concursului, in care va fi ecologizat perimetrul scolii si zonele adiacente. Proiectul va fi pus la cale de profesorii Alexandru Crintea, Aura Zaharia si Anina Negoescu. Concursul este initiat de revistele Terra Magazin, Doxi si Pipo. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.