Educație

Profesorii protesteaza in timpul motiunii impotriva Guvernului

Gabriela Draghici
14 mar 2011 850 vizualizări
Sindicalistii din invatamint se vor alatura protestatarilor miercuri, 16 martie, la mitingul ce va avea loc in Piata Constitutiei

Sindicatul Liber din Invatamint (SLI) Vrancea va participa alaturi de alte cinci confederatii sindicale la mitingul de miercuri, 16 martie, din Bucuresti, in ziua votului motiunii impotriva cabinetului Boc, care si-a asumat raspunderea pe Codul Muncii. Sindicalistii din invatamintul vrincean spun ca vor participa cu citeva zeci de protestatari, care se vor alatura celor 50.000 de oameni deja anuntati. Intrarea in Bucuresti a celor veniti din provincie se va face prin sase puncte, intre orele 9.00 si 12.00, iar mitingul se va desfasura de la 12.00 la 18.00. SLI Vrancea ii invita la protest pe toti cei care sint nemultumiti de noul Cod al Muncii. "Aceste modificari asumate nu sint deloc benefice pentru angajati. Sintem nemultumiti printre altele, de contractele de munca pe perioada determinata si nedeterminata, de contractele colective de munca, de modalitatea de angajare", ne-a spus Constantin Grigore, liderul SLI Vrancea. Pentru sindicalistii din invatamintul vrincean, asumarea noului Cod al Muncii vine ca un deja-vu. Ca si in cazul noii Legi a Educatiei Nationale, sindicalistii si-ar fi dorit ca actul normativ sa fie discutat si dezbatut in prealabil si nu prin asumare. "Nu intelegem graba aceasta, dorinta de a viri pe git niste legi, fara sa se tina cont de niste propuneri sau nereguli semnalate de sindicate si patronate", a completat Grigore. Cit despre noua Lege a Educatiei, liderii sindicali au anuntat ca pregatesc terenul pentru modificarea unor articole din noul act normativ. Pentru asta vor fi necesare cel putin 100.000 de semnaturi. Reducerea duratei liceului, de la patru la trei ani, obiectivitatea organizarii concursului de titularizare la nivelul unitatilor scolare si asumarea legii "pe sub masa" sint principalele teme cauzatoare de nemultumiri in rindul profesorilor sindicalisti. Guvernul si-a asumat pe 8 martie raspunderea pe Codul Muncii, iar in aceeasi zi Opozitia a depus o motiune de cenzura, intitulata "Codul Boc - salarii mici, somaj mare, firme falimentate". Dezbaterea si votul motiunii vor avea loc miercuri, 16 martie, de la ora 15.00, cind se vor desfasura si protestele din Piata Constitutiei. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.