Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
1 mar 2011 1120 vizualizări
Stiri pe scurt din invatamintul vrincean

Biblioteca comunala Homocea spune "Hai pe net!"


Biblioteca comunala Homocea participa in perioada 28 februarie "" 5 martie 2011 la campania "Hai pe net", coordonata de Fundatia EOS Romania. Campania "Hai pe net!" isi propune sa familiarizeze cit mai multi cetateni ai comunei cu tehnologia IT si implicit, cu utilizarea Internetului. In acest scop se vor incheia parteneriate intre Biblioteca Comunala, Scoala de Arte si Meserii Homocea si institutiile locale si judetene. "Intr-un secol in care informatia inseamna mai mult ca oricind putere, speram ca aceste activitati sa schimbe mentalitati si atitudini, sa deschida «ferestre spre lumi virtuale»", s-a exprimat bibliotecara Daniela Titu. (G. D.)


Concurs pentru copii dedicat mamicilor


Sectia pentru Copii si Tineret a Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" si hypermarket-ul Carrefour anunta lansarea concursului de creatie literara in versuri si proza "Mama "" universul meu iubit!". In perioada 28 februarie - 7 martie copiii si tinerii sint asteptati sa uimeasca in scris cu creativitatea si originalitatea lor, exprimind in cuvinte ce inseamna mama pentru ei. Premierea va avea loc vineri, 11 martie, iar cele mai reusite scrieri vor fi publicate intr-o brosura realizata special. Lucrarile se pot trimite la sediul organizatorilor. Micii internauti pot trimite compunerile si in format electronic la adresa sectia_copii@bjvrancea.ro. Mai multe detalii se obtin de la numarul de telefon 0237/626.646. (G. D.)


Ion Creanga, sarbatorit de Martisor


Debutul primaverii coincide cu nasterea lui Ion Creanga, scriitorul care ne-a fermecat copilaria. Scolile "Duiliu Zamfirescu" si "Nicolae Iorga" din Focsani marcheaza in aceste zile atit primavara si Martisorul, cit si opera clasicului nascut pe 1 martie 1837, la Humulesti. Sub genericul "Martisor literar "" Ion Creanga", prof. Liliana Nitu si bibl. Adriana Maciuca de la "Nicolae Iorga" au organizat un concurs literar, iar elevii au intrat in rolurile personajelor din "Amintiri din copilarie" si l-au judecat pe "Nica" pentru furtul pupezei din tei. O expozitie si o vizionare de film au completat actiunea. Celebrarea a 174 de ani de la nasterea scriitorului a fost marcata si la Scoala "Duiliu Zamfirescu", cercul de lectura organizind o sezatoare. Totodata, clasele mai mari vor dezbate azi viata satului moldovean in sec. XIX si umorul in operele lui Creanga. (G. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.