Educație

Info-Educatie

Gabriela Draghici
25 feb 2011 1301 vizualizări
ISJ vrea sa devina o institutie credibila

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) si-a prezentat ieri strategia pentru perioada 2010-2013 privind dezvoltarea institutionala. In cadrul acestei analize au fost identificate punctele forte, punctele slabe, oportunitatile si amenintarile sistemului de invatamint vrincean. "Invatamintul trece prin transformari. E o dorinta a noastra sa devenim in ochii comunitatii o institutie credibila. Scoala nu se poate dezvolta fara o relatie foarte strinsa cu celelalte domenii de activitate", a declarat ieri inspectorul adunct Maria Lupu in cadrul sedintei Colegiului Prefectural. Aceasta a spus ca unul dintre punctele forte ale educatiei vrincene este existenta a trei scoli care au primit diplome de excelenta din partea Ministerului Educatiei: Colegiile "Cuza", "Unirea" si Scoala "Mihail Armencea" Adjud. La puncte slabe, pe primul loc e finantarea deficitara. (M. B.)


Scriitorul Virgil Panait, omagiat la Odobesti


Casa de Cultura "C.C. Giurescu" Odobesti organizeaza azi o serata dedicata scriitorului Virgil Panait. Despre omul, scriitorul si jurnalistul Virgil Panait vor vorbi prietenii acestuia, scriitorii Culita Usurelu, Janine Vadislav, Paul Spirescu si prof. Gh. Zaharia. Serata face parte din proiectul local "Sa ne cunoastem scriitorii". Dupa un debut fulminant in 1989 cu volumul "Ora de poezie", Virgil Panait a plecat intr-o lunga traversare a desertului, din care a iesit o data cu mileniul trei, in a carui prim deceniu a publicat opt volume. Virgil Panait a continuat activitatea publicistica, ocupindu-se si de revista "Oglinda literara". (A. M.)


Hai pe net cu Biblioteca!


Campania "Hai pe net!" a Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" deschide doua telecentre mobile in holul Primariei Focsani si al Directiei de Munca si Protectie Sociala. Inaugurarea va avea loc luni, incepind cu ora 11.00, la Primarie. Cei care nu au acces la noile tehnologii vor avea acces gratuit la internet in perioada 28 februarie-5 martie. Acestia pot dobindi cunostinte utile, accesind informatii despre lucruri care ii afecteaza direct, de la plata facturilor pe internet la cautarea unui job. Campania este sustinuta la nivel european, initiativa propunindu-si sa aduca online peste 100.000 de persoane care nu au acces la internet. Cei care beneficiaza de serviciile noilor tehnologii pot aduce la telecentru o persoana care nu a utilizat niciodata calculatorul si care pierde din oportunitatile oferite de acesta. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 2 ore, 57 minute, 10 secunde
Ca ISJ sa devina o institutie credibila trebuie ca toti inspectorii sa fie insisi credibili prin cultura lor, prin competenta si corectitudine. Altfel...nu putem crea un lucru in care noi insine nu citeste integral
, acum 739400 zile, 2 ore, 57 minute, 10 secunde
CREDIBILITATEA -UN CUVANT NECUNOSCUT .....DAR CORUPTIA SI ACREDITARI FANTOMA IN JUDET CARE DUMNEAVOASTRA ACOPERITI?????????????????????MA REFER LA FAPTUL CA AM PEIRDUT 1 AN DIN VIATA MEA ,NU MA POT citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.