Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
23 feb 2011 1017 vizualizări
Dubla lansare de carte de Martisor

Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" isi va deschide portile de Ziua Martisorului, incepind cu ora 10.30, pentru a gazdui lansarea a doua carti. Este vorba despre "Dialog cu invizibilul. Scrisori catre irealitate. 101 poeme" a poetului Gheorghe Istrate si "Spiritul vrincean in lecturi elective" a scriitorului Ionel Necula. Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal, va prezenta aceasta lansare, alaturi de academicianul Valeriu D. Cotea, profesorul universitar Gheorghita Geana si reprezentanti ai Ligii Scriitorilor din judet. Un moment emotionant il va reprezenta comemorararea a doi ani de la trecerea in nefiinta a omului de litere Ion Panait. (G. D.)


Primavara, sarbatorita prin expozitii traditionale


Consiliul Judetean pentru Promovarea Culturii Traditionale, Artelor si Meseriilor (CJPCTAM) Vrancea va sarbatori azi Ziua de Dragobete, incepind cu ora 17.00. Sediul institutiei va gazdui un program artistic sustinut de elevi ai claselor de canto, arta metalului, instrumente populare, sculptura , tesaturi si masti populare. De asemenea, CJPCTAM va organiza in perioada 23 februarie-8 martie cea de-a doua editie a Tirgului de Martisoare, desfasurat in fata Galeriilor de Arta Focsani. Pret de patru zile, intre 5 si 8 martie, Galeriile de Arta vor gazdui si programul interactiv "Daruri pentru mame", sub indrumarea mesterului popular Florentina Trifan din Reghiu, care va realiza felicitari si martisoare pentru mame, impreuna cu copiii participanti. (G. D.)


Spectacolul caritabil de la Club Extrem e pe sfirsite


Ultima editie a spectacolului caritabil oferit de majoretele liceelor din Focsani va avea loc vineri in Club Extrem. Banii strinsi pina acum din vinzarea biletelor, impreuna cu donatiile de jucarii si hainute, vor fi donati unei case de copii. Toti cei care vor sa faca un bine unor copii care au nevoie de ajutor, mai au o singura sansa, vineri. Cu cit numarul de spectatori va fi mai mare, cu atit mai generoase vor fi si donatiile. Rezervarile se pot face direct la Club Extrem din Focsani, dar si la numarul de telefon 0723.571.404. De asemenea, clubul va sarbatori simbata sase ani, pe care ii va celeba printr-o petrecere Hustler cum n-a mai vazut Focsaniul, dupa cum anunta organizatorii. (G. D.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.