Educație

Fosta sala de sport a uniristilor va deveni biblioteca

Gabriela Draghici
24 ian 2011 1072 vizualizări
Avind in vedere faptul ca istoria Colegiului National Unirea este marcata de existenta unei biblioteci consistente, sala veche de sport va fi transformata intr-o biblioteca.

Astfel va fi valorificata o cladire cu valente arhitecturale si istorice, iar un spatiu din cladirea principala a liceului va fi folosit ca sala de clasa. Valoarea totala a investitiei se ridica la suma de 1.888.000 de lei, iar finantarea se va face din bugetul Primariei Focsani. Lucrarile de interventie vizeaza reabilitarea termica a cladirii, refacerea zonei de intrare si a grupului sanitar, recompartimentarea salii de sport veche corespunzator cu noua schema functionala si dotarea cu mobilier. Istoria bibliotecii uniristilor pastreaza spiritul momentelor trecute in zecile de volume ticsite in dulapuri. Bazele bibliotecii s-au pus in 1874 din 45 de volume, donatii ale elevilor si profesorilor. Primul Razboi Mondial a adus mari prejudicii bibliotecii, cind localul a fost amenajat ca spital german. Al Doilea Razboi Mondial a adus din nou prejudicii bibliotecii, iar in 1948 comunistii ordona distrugerea fondului de carte de factura "burghezo-mosiereasca". Astazi, fondul de carte al uniristilor numara peste 33.000 de volume, dintre care peste 6.300 reprezinta fondul documentar de carte veche si rara. (G. DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.