Educație

Gata cu participarea la doua-trei olimpiade!

Camelia Stănilă
15 ian 2006 828 vizualizări
Inspectorul general Danut Popoiu le-a recomandat directorilor de scoli sa limiteze participarea elevilor la o singura olimpiada scolara.

Acesta si-a motivat solicitarea prin numarul mare de participanti la etapele judetene, programul scolilor fiind astfel serios afectat de invoirea de la cursuri a elevilor care se pregatesc pentru astfel de competitii. "In februarie va incepe avalansa de olimpiade. Daca pentru anumite scoli este un eveniment deosebit, participarea la astfel de competitii este o povara pentru altele. Daca regulamentul de ordine interioara permite fiecarui elev sa lipseasca 3 zile de la scoala pentru a se pregati, programul este dat peste cap. Sa va axati pe participarea la o singura olimpiada. Sigur, avem copii buni care fac fata si la doua-trei olimpiade, insa nu trebuie sa dam programul peste cap", a recomandat Danut Popoiu, la ultima sedinta cu directorii de scoli. De asemenea, seful ISJ a atras atentia ca profesorii sa nu-i mai "motiveze" pe tineri sa participe in grup la olimpiade, sub pretextul ca se vor testa pentru examene. "Sa nu promovati la faza judeteana multi elevi, trebuie sa gasim o participare mai rezonabila ... Olimpiada nu este o testare pentru examenul din vara. O astfel de idee ar putea avea si un efect de bumerang, subiectele nu seamana si elevii s-ar putea trezi ca pleaca de la olimpiada cu doar doua puncte si apoi s-ar isca furtuna in unele familii", a mai atras atentia "generalul" scolilor vrincene. Seful ISJ a mai spus ca isi doreste ca unitatile de invatamint sa organizeze mai multe excursii in vacante. "Trimiteti elevii in excursii. Copiii trebuie sa vada cit mai mult, trebuie sa se distreze intr-un cadru organizat", a mai aratat Dan Popoiu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.