Educație

Inaugurare cu lesin la biblioteca

Gabriela Draghici
15 ian 2011 1030 vizualizări
Sala de lectura, Sala Multimedia si Centrul de Limbi straine si-au deschis ieri portile intr-o noua infatisare, cu noi programe pentru public u din cauza aglomeratiei, un mic cititor a lesinat u donatiile de carte pentru comunitatea romana din Canada au inceput

Inaugurarea noului sediu in care functioneaza de ieri trei sectii ale Bibliotecii Judetene a strins laolalta oameni de cultura din judet, reprezentanti ai autoritatilor locale si zeci de cititori. Noul sediu s-a dovedit neincapator pentru cei prezenti, unul dintre micii cititorii lesinind din cauza caldurii si aglomeratiei. Din fericire incindentul nu a avut urmari neplacute, micutul revenindu-si repede.Trei servicii importante ale Bibliotecii - Sala de lectura, Sala Multimedia si Centrul de Limbi straine - au fost deschise intr-o noua infatisare, fiecare cu noi programe pentru public. Cu acest prilej a fost lansata si campania "Carti pentru Canada", prin care vor fi donate carti pentru sprijinirea comunitatii romane din Montreal. "Ne-am intins deja prin Italia si Republica Moldova, acum am acceptat o colaborare peste Ocean. Va fi o campanie pe termen lung, in Montreal s-a initiat deja un fond de carte in limba romana. Va invitam sa raspinditi zvonul, o sa va anuntam care sint criteriile solicitate de partenerii din Canada. Asta pentru ca dorim sa ajunga acolo o carte de calitate, care sa foloseasca cu adevarat. Cunoastem care sint nevoile lor lectoriale si ne-am orientat catre ele", a mentionat bibliotecara Ana Maria Catanoiu. Ecouri pozitive in acest sens s-au raspindit in toata tara, iar vechii colaboratori ai bibliotecii s-au prezentat cu bratele pline de carti. Romanii de peste Ocean au solicitat ca fiecare carte sa fie semnata de donator, pentru a i se multumi cum se cuvine pentru un gest atit de frumos. "Poate gasim o solutie sa facem cumva legatura si in Germania, astfel Vrancea va putea deveni un centru cultural, o efigie a culturii romanesti care sa ne onoreze. Este o biblioteca veche care striga cu disperare «Ajutor, fratilor!»", a declarat scriitorul Gheorghe Neagu. In paralel cu inaugurarea a fost sarbatorit si Mihai Eminescu, iar membrii Corului Pastorala au umplut sala cu un frumos microrecital, omagiind marele poet. Mitrita Dumitrache, directoarea Scolii "Duiliu Zamfirescu" Focsani, a cintat alaturi de colegii de la Pastorala. Vicepresedintele Consiliului Judetean, Dragos Birladeanu, a mentionat ca exista posibilitatea ca in viitorul apropiat sa se gaseasca un nou sediu si pentru Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu". (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.