Educație

Infoeducatie

Gabriela Draghici
11 dec 2010 904 vizualizări
Stiri pe scurt

Elevii au trecut cu bine de simularea pentru Examenul National


Elevii claselor a VIII-a pot rasufla usurati dupa incheierea simularii de ieri a Examenului National, pe care il vor sustine in vara anului viitor. In cea mai mare parte, dintre cele doua materii, limba si literatura romana si matematica, elevii au optat pentru prima. Desi majoritatea s-a simtit pusa in incurcatura de unele subiecte mai grele, s-a declarat bucuroasa ca a scapat de emotii. "Eu zic ca m-am descurcat destul de bine, nu-mi creeaza mari probleme matematica de obicei. Ma bucur ca am scapat si pot sa stau linistit acum", ne-a spus Marius, de la Scoala "Anghel Saligny" din Focsani. "Am dat la matematica, asa mi-am ales. Al treilea subiect mi-a dat ceva batai de cap, oricum nu am asteptari, sa vad ce cadou de Craciun imi vor aduce rezultatele", ne-a marturisit Ana-Maria, eleva la Colegiul "Unirea". Doar notele peste 9 si sub 5 vor fi trecute obligatoriu in catalog. Si elevii de clasa a XII-a vor trece prin febra examenelor, insa pe 18 ianuarie anul viitor, cind vor sustine teste la una dintre disciplinele de Bac. (G. D.)


Uniristii s-au intors cu premii de la Buzau


Concursul Interjudetean de matematica "Eremie Georgescu "" Buzau", desfasurat in perioada 3 "" 5 decembrie, s-a lasat cu rezultate deosebite pentru elevii Colegiului "Unirea". Din cei 15 uniristi care s-au luat la intrecere intelectual cu elevii din alte judete, sapte s-au intors acasa cu premii si mentiuni. Astfel, Vasile Pirvu si Sonia Andromeda au obtinut premiul I, premiul II a mers catre Mihai Munteanu de la clasa a XII-a C, iar Alexandru Mohonea, Razvan Tataru, Amalia Giuclea si Andru Mocanu au primit mentiuni. (G. D.)


Spectacol pus la cale de copiii cu cerinte educative speciale


Spectacolul intitulat "Florile Copilariei", organizat ieri la Casa Armatei, sub egida Asociatiei "Strategia Nationala de Actiune Comunitara" (SNAC) s-a incheiat cu premii pentru talentatii copii care au participat. Astfel, la etapa locala a concursului SNAC, premiul I a mers catre "dansul copilariei" realizat de prichindeii de gradinita de la Centrul pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna", in timp ce locul II a mers catre copiii de la CSEI "Elena Doamna" in parteneriat cu Scoala "Stefan cel Mare" si Gradinita nr. 6 din Focsani, pentru punerea in scena a dansului traditional romanesc si cancan. Consilierul economic al baronesei de Winterbourne, Mur John Potter, a profitat de sedere si a vizitat gradinita si scoala de la "Elena Doamna". Talentatii elevi de la corul Mica Pastorala au cintat Imnul Romaniei si colinde de Craciun, in timp ce elevi de la liceele partenere i-au acompaniat cu interpretarea cintecelor in limbajul semnelor. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.