Educație

InfoEducatie:

Gabriela Draghici
1 dec 2010 906 vizualizări
Uniristii gazduiesc iubitorii de limbi moderne

Sub genericul "Limba este cheia fermecata cu care descui o tara si cunosti un popor", se va desfasura astazi,de la ora 10.00, simpozionul "Multilingvism - intre traditie si inovatie", in incinta salii de festivitati a Colegiului National "Unirea". Simpozionul se adreseaza cadrelor didactice care predau atit limba romana, cit si limbile moderne, dar si specialistilor in domeniu. S-au inscris si au trimis materiale aproape toate judetele din tara, ale caror lucrari vor concura la cele doua sectiuni: "Inovatie si schimbare in predarea limbilor. Metode si tehnici alternative" si "Importanta comunicarii in noul context european". Programul artistic include dansuri irlandeze, expozitii de desene si reprezentatia unui grup de muzica de la Liceul de Arte "Gh. Tattarescu". (G. D.)


1 Decembrie a venit mai devreme pentru elevi


Ziua Nationala a Romaniei nu a fost ocolita de elevii scolii "Nicolae Iorga" din Focsani, care au marcat-o cu o zi in avans. Elevii au prezentat ieri semnificatiile acestei zile si au raspuns intrebarilor puse de profesori, facind dovada cunostintelor pe care le poseda. De asemenea, elevii din clasa a VII-a A au prezentat sceneta "Pacea", iar prichindeii clasei a II-a au recitat poezii patriotice. (G. D.)

FOTO: Emotiile prichindeilor au dat o nota de culoare evenimentului


Concursul "Patria in inimi de copii", la prima editie


Prescolarilor li s-a insuflat spiritul patriotismului si dragostea fata de tara si neam, cu prilejul desfasurarii primei editii a Concursului judetean "Patria in inimi de copii", organizata de Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea si Gradinita cu program prelungit Nr. 2 Focsani. Prichindeii, indrumati de cadrele didactice au prezentat compozitii plastice si lucrari practice cu tematica propusa, printre reprezentatii s-au numarat cele ale formatiilor corale si recitatorilor de poezii. Desi interpretarile tuturor au fost pe masura asteptarilor, un copilas de 6 ani a impresionat prin reprezentatia la vioara. Prin activitatile de ieri, copiilor li s-a oferit o particica din trecutul si mostenirea culturala a poporului roman. (G. D.)


Ultima strigare pentru evaluarea cursantilor FORCAD


Evaluarea finala pentru grupele din seria intii care au urmat cursurile acreditate "Abordarea psihopedagogica moderna a elevului" si "Profesor -elevi - parinti - comunitate" este programata in perioada 3-4 decembrie. Astfel, pe 3 decembrie, formatorii Flavia Malureanu, Florin Rosu, Cornel Ilade si Ionelia Suciu vor evalua cursantii in intervalul orar 14.00-19.30, iar pe 4 decembrie, intre orele 09.00-11.00, acestia vor fi primiti de formatorul Silviu Brebulet. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.