Educație

Doua decenii de reusite pentru Scoala Nr. 3 Focsani

Gabriela Draghici
8 nov 2010 3027 vizualizări
La 20 de ani de la infiintare, Scoala Nr. 3 Focsani a organizat simbata un spectacol omagial, pe scena Teatrului Municipal

Festivitatea a excelat prin umor si invitati de seama, intre care s-au numarat si fosti elevi si profesori ai scolii. "Dincolo de rezultatele obtinute de-a lungul celor 20 de ani, scoala noastra inseamna o stare de spirit pe care o simti pretutindeni, in sala si in cancelarie. In pofida unor vremuri deloc prielnice, exista dorinta unor oameni de a forma caractere, neavind drept arma decit stiloul si catalogul", a declarat Tincuta Apostu, directoarea unitatii. Grupurile artistice ale scolii, intre care cel de majorete, cel de dans modern sau grupul vocal, au impresionat prin evolutie. (G. D.)


Cursuri pentru bibliotecari


Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" da curs unui proiect indraznet si anume Centrul de Formare al bibliotecarilor vrinceni, deschis astazi, de la ora 12.00, la Centrul pentru Copii si Tineret din Focsani. Centrul este dotat cu materiale de curs si echipamente IT donate de IREX. Proiectul are menirea de a pregati bibliotecarii sa utilizeze computerul ca mijloc de informare si educare in cadrul comunitatii. 20 de biblioteci din judet au fost selectate sa participe la Programul "Biblionet "" lumea in biblioteca mea", finantat de Fundatia Bill&Melinda Gates. Proiectul vizeaza dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice in Romania. (G. S.)


Povestea lui Sadoveanu, la Scoala "Nicolae Iorga"


Elevii si cadrele didactice de la Scoala "Nicolae Iorga" Focsani au marcat vineri implinirea a 130 de ani de la nasterea autorului Mihail Sadoveanu, in cadrul proiectului "Universul sadovenian vazut prin ochi de copil". Indrumata de bibliotecara Adriana Maciuca, clasa a VII-a A a vernisat o expozitie de carte, in timp ce membrii clubului de lectura "Prietenii cartii" au organizat o sezatoare literara, coordonati de profesoara Liliana Nitu. De asemenea, elevii au desenat si au citit in cadrul proiectului. (G. D.)


Elevii se intorc din vacanta


Elevii vrinceni se intorc astazi in banci. Conform structurii anului universitar 2010-2011, clasele din invatamintul primar si grupele din invatamintul prescolar se intorc la cursuri astazi, dupa minivacanta din perioada 1 - 7 noiembrie. Elevii vor mai beneficia de o vacanta in acest prim semestru, de Craciun, incepind de miercuri, 22 decembrie, ce ii va tine in febra sarbatorilor de iarna pina pe 4 ianuarie 2010. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 19 ore, 49 minute, 33 secunde
O scoala de nota 10 cu profesori si elevi care se implica in a face CEVA . Foarte frumos,de apreciat.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.