Educație

Ziua Colegiului Economic aduce Savoare si armonie in farfurie

Gabriela Draghici
3 nov 2010 912 vizualizări
Elevii vor fi incurajati sa manince sanatos, fiind implicati in concursuri de gastronomie, de desene pe tema alimentatiei sanatoase si ateliere de creatie

Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" isi sarbatoreste ziua vineri, 5 octombrie, ocazie cu care se va derula un proiect prin care tinerii vor fi stimulati sa se alimenteze sanatos. "Savoarea preparatelor in farfuria noastra" este un proiect pe care Colegiul Economic il realizeaza in colaborare cu Colegiul Tehnic de Alimentatie si Turism "Dumitru Motoc" din Galati. In cadrul acestuia se vor desfasura o serie de activitati care cuprind elaborarea unui site si ateliere de creatie. Elevii se vor delecta cu concursul de gastronomie "Savoare si armonie in farfuria noastra", concursul de desene cu tema "Maninca sanatos, traieste sanatos". Va urma o sesiune de referate si comunicari stiintifice pentru profesori si elevi cu tematica "Sanatate prin alimentatie". Conducerea Colegiului Economic urmareste prin aceste activitati responsabilizarea adoptarii unui stil de viata sanatos. "Tinerii traiesc astazi sub imperiul unei explozii informationale, impus de aderarea la normele europene, referitor la procesarea alimentelor in intreg lantul si selectarea corecta a avalansei de sfaturi "" diete "" produse minune "" suplimente alimentare "" E-uri "" organisme modificate genetic "" trasabilitate. Incurajarea elevilor in utilizarea noilor tehnologii in pregatirea pentru integrarea pe piata muncii in domeniul alimentatiei si turismului trebuie sa devina o prioritate pentru scolile noastre", se arata in proiectul educational desfasurat de Colegiul Economic. (Gabriela DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.