Ziua Colegiului Economic aduce Savoare si armonie in farfurie
Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" isi sarbatoreste ziua vineri, 5 octombrie, ocazie cu care se va derula un proiect prin care tinerii vor fi stimulati sa se alimenteze sanatos. "Savoarea preparatelor in farfuria noastra" este un proiect pe care Colegiul Economic il realizeaza in colaborare cu Colegiul Tehnic de Alimentatie si Turism "Dumitru Motoc" din Galati. In cadrul acestuia se vor desfasura o serie de activitati care cuprind elaborarea unui site si ateliere de creatie. Elevii se vor delecta cu concursul de gastronomie "Savoare si armonie in farfuria noastra", concursul de desene cu tema "Maninca sanatos, traieste sanatos". Va urma o sesiune de referate si comunicari stiintifice pentru profesori si elevi cu tematica "Sanatate prin alimentatie". Conducerea Colegiului Economic urmareste prin aceste activitati responsabilizarea adoptarii unui stil de viata sanatos. "Tinerii traiesc astazi sub imperiul unei explozii informationale, impus de aderarea la normele europene, referitor la procesarea alimentelor in intreg lantul si selectarea corecta a avalansei de sfaturi "" diete "" produse minune "" suplimente alimentare "" E-uri "" organisme modificate genetic "" trasabilitate. Incurajarea elevilor in utilizarea noilor tehnologii in pregatirea pentru integrarea pe piata muncii in domeniul alimentatiei si turismului trebuie sa devina o prioritate pentru scolile noastre", se arata in proiectul educational desfasurat de Colegiul Economic. (Gabriela DRAGHICI)