Educație

Profesorul Cezar Cherciu a lansat o carte-document

Iulia Crețu
21 nov 2005 1931 vizualizări
La lansare au participat liceeni, dar si oameni de cultura

In prezenta a numerosi elevi pasionati de istorie, dar si a multor personalitati ale vietii culturale ale urbei de pe Milcov, profesorul de istorie de la Colegiul National "Al. I. Cuza", Cezar Cherciu a lansat o carte de referinta, "Vrancea si Tinutul Putnei-o lume de altadata, 1921-1945". Printre cei care au dorit sa fie alaturi de apreciatul profesor la lansare s-au numarat Paraschiv Usturoiu, directorul Directiei de Cultura, scriitorul Valeriu Anghel, Costica Neagu, directorul Casei Corpului Didactic, Mircea Rond, presedintele Comunitatii Evreiesti, dar si colegi de la reputatul colegiu focsanean. Volumul scos pe piata de editura "Andrew" din Focsani va constitui un ajutor pentru cei care doresc sa afle mai multe despre viata economica, politica, culturala si sociala a tinutului Putnei, autorul creionind si marile personalitati ale zonei si adaugind si o colectie inspirata de fotografii ale locurilor si oamenilor care au influentat cursul istoriei. Volumul prezentat simbata vine in continuarea celui lansat in urma cu sapte ani, care trata perioada 1820-1920 si se inscrie in seria de carti considerate document, obligatorii pentru cei care vor sa aprofundeze istoria ocurilor vrincene. Cartea "este dedicata sotiei Mariana, in amintirea parintilor si tuturor iubitorilor de Istorie", a spus autorul, cerind ca volumul sau sa fie supus si criticii din partea celor care-l onsulta si sa-l completeze acolo unde este nevoie. "Ceea ce am facut trebuie supus si criticii. Nu m-am oprit cu ceea ce am scris pina acum, dar cei care cauta izvoare de cunoastere trebuie sa-l completeze. Volumul de fata se doreste o carte document, de educatie morala, pentru ca in interior se gasesc simboluri si modele. Cartea se doreste sa ramina peste timp ca un indreptar de lucru. Timpul nu asteapta, trebuie sa-i oferi cunoastere rapida", a spus profesorul Cezar Cherciu celor prezenti la lansare cartii. Chiar daca erau in week-end, dar si in plina greva a profesorilor, zeci de elevi de la Colegiul "Al. I. Cuza" au venit sa-i sustina dascalul si chiar sa-i multumeasca pentru sfaturile si unostintele pe care le-a oferit de-a lungul anilor. Multi cumparasera deja cartea si chi ar considerau ca le este de ajutor in aprofundarea cunostintelor despre istoria locurilor vrincene.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.