Educație

Copiii din Vintileasca, participanti la festivalul Duminica la Florii Chisinau

Mihaela Beșleagă
3 apr 2010 2049 vizualizări
Vrincenii au donat un calculator si o imprimanta pentru Scoala Giurgiulesti din Republica Moldova, dar au oferit in dar si oua incondeiate

In pragul sarbatorilor pascale, Ansamblul Folcloric "Dorul ciobanasului", al Scolii Vintileasca, a participat la festivalul pentru copii si tineret "Duminica la Florii", organizat de Grupul Etnofolcloric "Mostenitorii" din Chisinau. Membrii ansamblurilor participante au prezentat zilnic cite un program, pe rind, in patru localitati basarabene, au mers cu Lazarelul, un colind specific zonei, si au asistat la ritualul de aruncare a coronitelor de flori de catre fete in apa Prutului. "Micii artisti vintileni au avut prilejul sa cunoasca ansamblurile artistice din localitatile de pe malul basarabean al Prutului, ansambluri puternice, cu un repertoriu impresionant , conduse de adevarati profesionisti, romani cu suflet mare care vad in acest festival un gest de sustinere a ideii ca romanii trebuie sa fie impreuna la bine si la greu, fara niciun fel de granite. Musafirii au fost gazduiti in familii basarabene si acesta a fost cel mai important lucru care s-a intimplat la acest festival: copiii s-au imprietenit, si-au cunoscut reciproc elemente din modul lor de viata, din experienta lor de scolari", ne-a transmis Stana Georgescu-Apostu, directorul Scolii din Vintileasca. Primaria Vintileasca a donat cu acest prilej un calculator pentru biblioteca Scolii Giurgiulesti din Republica Moldova iar copiii o imprimanta cumparata din economiile lor. De asemenea, oaspetii vrinceni au oferit in dar si oua incondeiate, iar gazdele de peste Prut au promis ca vor trimite la Vintileasca anul viitor copii care sa invete de la mesterii satului sa incondeieze oua. Autoritatile din Vintileasca se gindesc sa organizeze un asemenea festival in localitatile de pe Valea Rimnicului Sarat intr-un viitor apropiat. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.