Educație

Expozitie de icoane la Biblioteca Judeteana

Ciprian Fânaru
27 mar 2010 782 vizualizări
Biblioteca Judeteana Duiliu Zamfirescu din Focsani marcheaza sosirea sarbatorilor pascale printr-o expozitie de arta iconografica intitulata Icoana.

Sufletul credintei", realizata de profesorul pictor Octavian-Ovidiu Opait. Din colectiile Bibliotecii va fi organizata o Expozitie de carte veche, religioasa. Octavian Opait, nascut in Focsani, este licentiat al Universitatii de Arta si Design -Facultatea de Arte Plastice Cluj "" Napoca, specializarea Arte plastice "" Pictura 2006, in prezent fiind profesor la Marasesti si initiator al unui cerc de pictura in acest oras. Autor al mai multor expozitii personale, a donat cititorilor din Tivoli "" Italia o expozitie de Tuse picturale ""inspirate din romanul Viata la tara al lui Duiliu Zamfirescu. La invitatia pictorului, va fi alaturi de participanti si va vorbi despre spiritul sarbatorilor pascale preotul Nicolae Oceanu. "Credinta in noi se regaseste prin imaginea redarii unui Sfint sau Stare Cereasca. Pictorul, prin talentul sau, primit inca de la nastere, incearca si de multe ori reuseste sa redea acea stare de spirit, de suflet a Credintei pe pamint, totul redat de un singur cuvint si anume icoana. Merg pe ideea mea creata in timp, «Traim pentru a picta si viata ne este colorata»" a declarat pictor Octavian Opait. Vernisajul expozitiei va avea loc luni, 29 martie, ora 19.00, in Holul Sediului Central al Bibliotecii. (C. FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.