Educație

Azi incepe Bac-ul!

Iulia Crețu
15 feb 2010 744 vizualizări
Examenul cuprinde mai multe evaluari pe parcursul clasei a XII-a

Peste 3.000 de liceeni din Vrancea sint asteptati astazi la prima etapa a Bacalaureatului, evaluarea competentelor lingvistice, programata sa se incheie pe 17 februarie, dupa cum informeaza Inspectoratul Scolar. Pentru prima data dupa 1990, examenul de bacalaureat debuteaza in timpul anului scolar si se sustine in prezenta profesorului de la clasa, alaturi de un alt dascal evaluator. Pentru a fi evitate problemele, pe 20 ianuarie s-a desfasurat o simulare a examenului. Rezultatul obtinut de fiecare candidat la problele de competente nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel naÃional. Din acest an, Bac-ul va avea 3 probe scrise obligatorii la Limba romana, Matematica, pentru profil tehnologic, real si o parte vocational si Istorie, pentru uman. La a treia proba, liceenii pot opta, in functie de specializare, pentru Fizica, Chimie, Biologie sau Informatica, Geografie, Filosofie, Logica, Economie, Psihologie sau Sociologie. Examenul va cuprinde si mai multe evaluari orale, pe parcursul clasei a XII-a. Astfel, vor fi evaluate competentele lingvistice de comunicare orala in limba romana (15-17 februarie). O alta evaluare este cea privind competentele digitale (19-29 aprilie), la care se adauga evaluarea competentei lingvistice intr-o limba de circulatie internationala studiata pe parcursul liceului (31 mai - 4 iunie). Prima proba scrisa va fi la Limba romana, 28 iunie, urmata de Limba materna - 29 iunie, proba obligatorie a profilului - 30 iunie si proba la alegere - 2 iulie. în 4 iulie se vor afisa rezultatele, in 6-7 iulie vor fi evaluate contestatiile, iar in 8 iulie vor fi comunicate rezultatele finale. Pentru evaluarea orala, politistii vor supraveghea scolile pentru ca examenul sa nu fie perturbat. Un elev care nu se prezinta la probele orale poate participa la probele scrise, insa nu poate promova examenul de bacalaureat. (I. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.