Educație

Parintii si elevii prefera in continuare florile pentru profesori

Iulia Crețu
12 sep 2005 939 vizualizări
In ultimele zile, magazinele au fost luate cu asalt de cei care au copii la scoala. Pe linga rechizite si imbracaminte, cadourile si florile pentru profesori au golit buzunarele parintilor

In fiecare an, zbuciumul de dinainte de inceperea scolii a avut un farmec aparte. Pe ultima suta de metri, inainte de sunetul primului clopotel, parinti, bunici si copii de toate virstele au navalit in magazine, pentru a-si face ultimele cumparaturi. Chiar daca inceputul de an scolar diminueaza drastic rezervele materiale ale familiei, parintii fac toate eforturile pentru ca micutii sa savureze din plin prima zi de scoala. Debutul noului an scolar a scos din buzunarul parintilor, pe linga sumele mari pentru rechizite, manuale si uniforme si destui bani pentru mica atentie acordata invatatorului sau dirigintelui, la festivitatea de deschidere. Cei mai modesti au cautat sa pastreze moda buchetului cu flori, insa au fost si parinti care au dorit sa faca impresie din prima zi si sa ofere un cadou ceva mai scump. Acestia au cumparat, pe linga flori si un parfum sau obiecte de decor din portelan. Pietele, florariile, magazinele de cadouri, dar si supermarketurile au fost pline in week-end-ul trecut de parinti grabiti care tineau de mina prichindei suparati ca nu se opresc la dulciuri sau jucarii. Trebuiau sa aleaga "un cadou pentru doamna invatatoare". "Termina cu copilareala! De miine mergi la scoala si termini cu masinutele", ii spunea, suparata, o mamica pustiului sau. Si florariile au avut incasari foarte mari in aceste zile, vinzatoarele spunind ca ii mai asteapta pe intirziati si astazi dimineata. Preturile la firele de flori au crescut si ele, insa nu foarte mult. Garoafele se vindeau ieri cu 13-15.000 de lei, trandafirii cu 50.000-80.000 lei firul, crinii cu 60.000 lei - 150.000, in timp ce orhideele puteau fi cumparate cu 100- 200 mii lei. Un buchet de cinci trandafiri costa in piata intre 100.000 si 250.000 de lei. Daca doritorul dorea un aranjament deosebit, cu diferite combinatii de flori, cu ambalaj deosebit, pretul unui buchet putea sari cu usurinta de 300 - 400 de mii de lei. "Am avut o crestere a vinzarilor, insa ii asteptam pe cei care inca nu au cumparat un buchet de flori pentru profesori si in aceasta dimineata. Preturile nu sint foarte mari. Garoafele au crescut putin, insa 15.000 de lei este un pret accesibil. Restul preturilor la flori a ramas la fel", ne-a spus o florareasa din Focsani. Parintii care nu au avut prea multi bani au preferat sa cumpere flori de cimp sau de gradina din piata. Un buchet de crizanteme costa doar 60.000 de lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.