Educație

Dezinteres pentru scolile sinistrate

Camelia Stănilă
25 aug 2005 642 vizualizări
Inspectorul scolar general este nemultumit de stadiul lucrarilor de la Doaga, dar si de la gradinita si Scoala nr. 2 Biliesti. Banii necesari reparatiilor abia au ajuns la Trezorerie.

Inspectorul scolar general Danut Popoiu s-a declarat nemultumit de stadiul reabilitarii unor scoli afectate de inundatii, dupa vizitele realizate la fata locului. In ultimele doua zile, seful Inspectoratului Scolar a inspectat unitatile de la Mircesti, Radulesti, Biliesti, Doaga, Marasesti, Nanesti si Poiana Cristei si, din pacate, a descoperit ca unele locatii arata aproape la fel ca dupa inundatii. Din cauza neimplicarii autoritatilor locale, mai multe unitati de invatamint risca sa nu-si deschida portile la inceperea anului scolar. Pe de alta parte, desi constructorii nu si-au vazut inca banii, in alte scoli se lucreaza de zor, pentru ca la 12 septembrie sa nu fie probleme. "Am observat ca sint firme care s-au angajat cu toata seriozitatea in lucrarile pe care le-au contractat, fiind exemplul scolilor de la Mircesti, Nanesti, nr. 1 Biliesti, Gradinita 3 Marasesti, unde sint convins ca lucrarile vor fi facute la termen si cu simt de raspundere. Am fost dezamagit de ce am gasit la Doaga, caci acolo nu s-a facut nimic, abia au eliberat namolul. Am inteles ca acolo se doreste o cosmetizare in limite decente a spatiului, iar in termen de 3 luni sa se ridice o scoala noua, cu firma MBM, desi sint sceptic ca vor reusi. Daca se poate face acest lucru astfel incit elevii sa poata invata in conditii omenesti, poate ca ar merita sacrificiul. Problema pe care o ridic este ca pe 12 septembrie acesti copii sa aiba unde invata. Pe ansamblu nu sint multumit de ce se intimpla. Insa noi nu putem fi decit arbitri, nu putem decit sa atragem atentia Prefecturii, sa raportam ministerului, caci ordonatorii de credite sint primariile", a aratat inspectorul scolar general, Danut Popoiu.

La Doaga, cele trei sali de clasa care adapostesc 23 de prescolari si circa 27de elevi de clasele I- IV arata jalnic chiar si la mai bine de o luna de la inundatii. Invatatoarea Monica Andronic, director al scolii, se plinge ca Primaria Marasesti nu doreste sa mai investeasca bani in repararea acestei cladiri, cu toate ca elevii risca sa nu aiba unde incepe scoala. Viceprimarul orasului Marasesti, Gheorghita Balan, a explicat stadiul in care se afla lucrarile prin faptul ca nu se merita cheltuiti niste bani cu o firma de constructii, pentru investitii intr-o cladire aflata in stare avansata de degradare, care in plus nici nu-i apartine. Lucrarile de cosmetizare vor fi realizate cu mijloacele proprii ale Primariei, iar banii alocati de la Guvern vor fi folositi pentru ridicarea unei noi cladiri. Seful invatamintului vrincean s-a declarat nemultumit si de stadiul lucrarilor de la gradinita Biliesti, unde a gasit doar doi oameni la lucru. Nici la Scoala Sasu (Scoala nr. 2 Biliesti), "generalul" nu a gasit pe nimeni care sa raspunda de santier.

Pina la ora actuala, banii alocati reabilitarii unitatilor de invatamint afectate de inundatii nu au ajuns la constructori, ceea ce poate justifica, intr-o oarecare masura, dezinteresul acestora. Sumele necesare au ajuns la Trezorerie abia la sfirsitul saptaminii trecute, dar nu pot fi insa ridicate pina la organizarea unor sedinte de consiliu local, prin care sa se faca rectificarile de buget necesare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.