Educație

Angela Gheorghiu incinta la Sarbatoarea muzicii

Iulia Crețu
3 iun 2009 1447 vizualizări
Cintareata de opera va participa la un eveniment de calibru la Teatrul National din Bucuresti

Soprana Angela Gheorghiu va participa la sarbatoarea internationala "Fete de la musique", diva originara din Adjud urmind a incinta publicul Teatrului National din Bucuresti pe 21 iunie, de la ora 19.00. Cintareata de opera va fi acompaniata la pian de Dan Grigore, intr-un spectacol care va imbina muzica si poezia. Momentele lirice vor fi sustinute de trei mari actori, Radu Beligan, Victor Rebengiuc si Horatiu Malaele. Amfitrion in seara "Sarbatorii muzicii" va fi directorul Teatrului National din Bucuresti, actorul Ion Caramitru. Biletele au fost puse in vinzare la agentia Teatrului National. Angela Gheorghiu ar putea fi considerat cel mai de succes si cel mai rafinat produs de export al judetului nostru. Soprana, considerata de europeni drept o "ultima mare diva" a operei internationale, este, in acelasi timp, unul dintre cei mai bine vinduti artisti romani de muzica clasica. Angela Gheorghiu s-a lansat in strainatate in 1992, cu "Boema" de Puccini, la Covent Garden. In acelasi an, vocea sa a rasunat pe scenele Metropolitan Opera din New York si Staatsoper din Viena. Angela Gheorghiu s-a nascut pe 7 septembrie 1965, la Adjud, si a absolvit cursurile Academiei de Muzica din Bucuresti. Este casatorita cu tenorul francez Roberto Alagna, cei doi primind de altfel porecle care mai de care mai colorate, cuplul infatisindu-i pe "Bonnie si Clyde ai operei". Iesirile temperamentale ale Angelei Gheorghiu fata de jumatatea sa i-au adus denumirea de "Draculette". Scoala din Adjud unde a invatat cintareata a primit numele sau, in semn de apreciere si mindrie. Evenimentul la care soprana este cap de afis este asimilat sarbatorii internationale Fete de la Musique, initiata in 1982, in Franta. In prezent, pe 21 iunie, celebreaza muzica aproape 100 de tari. (Iulia CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.