Educație

La 97 de ani lanseaza un album cu personalitati

Eduard Popescu
24 apr 2009 892 vizualizări
La cei 97 de ani pe care ii are, Ion Lungu este un exemplu de longevitate, luciditate si dorinta de munca

Vineri, la Muzeul de Istorie din Focsani, batrinul va lansa un album cu distinse personalitati din diferite timpuri si domenii, de la Ion Neculce si pina la Take Ionescu. Albumul cuprinde 116 pagini, pe fiecare fiind ilustrata cite o personalitate marcanta a timpurilor trecute. "Am facut albumul din proprie initiativa, cu decupaje din ziare, ca sa ramina in eternitate si sa ramina de folos publicului", spune Ion Lungu despre lucrare. Batrinul a fost postas in tinerete, kilometrii parcursi in interes de serviciu fiind secretul longevitatii. In perioada 2000 "" 2004 a fost consilier local, iar acum a ramas mascota PSD, fiind "inteleptul din partid". El spune ca a iubit atit de mult cartea si istoria ca a facut albumul din pensia lui si ca l-a donat doar la Biblioteca "Duiliu Zamfirescu" si la Muzeul de Istorie. Batrinul se recomanda ca fiind autodidact in tainele istoriei si scrisului. (E. P.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.