Educație

Elevi tilhariti de doi pustani la Liceul Pedagogic

Dan Chiriac
4 mar 2009 1584 vizualizări
Victimele au povestit despre agresiuni la orele de dirigentie

Doi adolescenti sint cercetati de Politie dupa ce au tilharit mai multi elevi de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" din Focsani. A fost nevoie de orele de dirigintie pentru ca politistii de proximitate sa afle despre faptul ca mai multi elevi erau tilhariti in preajma scolii. Politistii au aflat ca persoane necunoscute au acostat, buzunarit si amenintat astfel mai multi elevi. Patru dintre acestia au ramas fara telefoanele mobile si banii de buzunar oferiti de parinti. Ancheta a scos la iveala ca faptele au fost comise in perioada septembrie 2008 - februarie 2009, in imediata apropiere a liceului. Victimele au declarat politistilor ca le-a fost teama sa reclame aceste fapte imediat dupa comiterea lor, insa au capatat curaj dupa participarea politistului de proximitate la orele de dirigentie. Dupa sesizare, politistii i-au identificat pe doi dintre autori, Stefan R., 16 ani, si Nicusor B., 17 ani, ambii dintr-o comuna apropiata Focsaniului. Pina acum au fost identificate patru victime ale celor doi, insa este posibil sa existe si altele, care nu au reclamat de teama, mai ales ca adolescentii au fost amenintati cu bataia. Politistii cred ca cei doi suspecti au mai fost ajutati si de alti prieteni la comiterea acestor infractiuni, motiv pentru care cercetarile au fost extinse. Cei doi adolescenti sint cercetati in stare de libertate. Directorul liceului, profesoara Carmina Corbeanu, spune ca a fost initiata colaborarea cu Politia de Proximitate tocmai pentru ca elevii sa se simta in siguranta, tinind cont de agravarea fenomenelor de violenta la nivelul intregii societati. Directorul le-a cerut elevilor sa reclame orice incident suspect petrecut in perimetrul scolii. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.