Educație

Bostan se vrea hot sub acoperire, pentru a verifica paza in scoli

Mihaela Beșleagă
22 ian 2009 1208 vizualizări
Mai in gluma, mai in serios, seful invatamintului ar fi dispus sa se alature echipajelor de Politie pentru inspectii inopinate in toiul noptii, pentru a controla vigilenta paznicilor

Copiii din multe unitati scolare din judet sint "fara acoperire", intrucit acestea nu sint pazite. Astfel, exista scoli care nu au norme de paznic pentru ca nu au indeplinit conditia numarului minim de elevi. Inspectorul general Iordache Bostan este de parere ca autoritatile locale ar trebui sa se implice in asigurarea pazei. Mai in gluma, mai in serios, seful invatamintului ar fi chiar dispus sa se alature echipajelor de Politie pentru inspectii inopinate la scoli, in miezul noptii, pentru a verifica vigilenta paznicilor. "Se pazesc Primaria si Politia, dar nu trebuie sa fie neglijate scolile, mai ales daca sint rasfirate. Voi lua legatura cu IPJ Vrancea si voi propune ca, in unele nopti, la inspectiile pe care le va face sa particip si eu, sa vad cum se asigura paza. Eventual daca putem, sa furam si un calculator, doua. Daca pot, ma duc cu politistii, doar nu ma duc singur si nu il iau pentru mine. Intram intr-o scoala, luam un calculator si sa vedem unde e paznicul. Nu e voie? Nu stiu, voi intreba politia. Dar exista si riscul sa o iau pe cocoasa. Ma prinde unul din ala de la tara si ma ia de hot"¦", a spus Iordache Bostan intr-o discutie cu jurnalistii. Intr-o adresa trimisa Inspectoratului Scolar, Politia recomanda instituirea anumitor masuri pentru prevenirea si inlaturarea violentei in scoli, avind in vedere evenimentele negative inregistrate la nivel national in ultima perioada. Printre acestea se numara realizarea unor intilniri cu politistii pe tema violentei in scoala sau a consumului de droguri, dezbateri cu parintii, la care sa se implice fie sefi de post, fie politisti comunitari. "Nu avem semnalate cazuri de consum de droguri in rindul elevilor, sper ca Vrancea sa nu fie lovita de acest flagel si situatia de la ISJ sa coincida cu situatia de la Politie", a mai spus Bostan, referindu-se la consumul de droguri in rindul elevilor. Un alt aspect se refera la monitorizarea elevilor care au parinti plecati in strainatate, la care exista posibilitatea mai ridicata de a aparea un comportament deviant, precum abandonul scolar sau violenta. Seful ISJ a dat ca exemplu pozitiv Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu", unde se afiseaza o lista cu elevii cu parinti "stranieri", pentru a fi mai bine monitorizati. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.