Educație

Spectacol de sfirsit de an

Iulia Crețu
17 iun 2005 917 vizualizări
elevii de la "Scoala Populara de Arte si Meserii" au sarbatorit venirea vacantei si sfirsitul unui an scolar u la spectacolul micilor artisti au asistat si prichindeii rromi, care locuiesc in apropiere.

Elevii de la toate sectiile "Scolii Populare de Arte si Meserii" au sarbatorit sfirsitul unui an plin de impliniri si satisfactii profesionale. Manifestarea de ieri a cuprins o expozitie variata de pictura, design vestimentar, sculptura populara in lemn, lucrari artizanale, precum si tipare de cas, tesaturi, cusaturi, cimpoaie si masti populare, dar si obiecte traditionale lucrate in alama. Micii artisti si-au demonstrat talentul si originalitatea si printr-o mica parada a modei. Spiritul scolaresc nu le-a lipsit nici la prezentare, fetele alegind sa defileze mestecind...guma. Totusi, creatiile vestimentare au avut un aer avangardist, o parte dintre rochii semanind parca cu pret-a-porte-urile de pe podiumurile marilor case de moda pariziene. Unul dintre modele a fost in pas cu noile tendinte si chiar a apelat la pictura pe piele, pentru a sustine crezul artistic al creatorului.

In continuarea spectacolului a urmat un mini-recital de muzica instrumentala la orga si pian, precum si un grup de copii care au interpretat melodii populare. "Spectacolul a cuprins o expozitie de desene si schite, parada modei, dar si muzica instrumentala si canto popular, in interpretarea copiilor de la Scoala Populara de Arte si Meserii. Picturile surprind viziuni abstracte, dar si imagini cu natura moarta si flori. Dupa trei ani petrecuti la aceasta scoala poti lua o diploma care sa certifice specializarea pentru care te-ai pregatit. Eu sint la sectia de pictura si vin aici cam patru ore pe saptamina. Unii dintre colegii mei au venit sa invete, altii insa pentru canalizarea talentului. Trebuie sa fii foarte original, altfel nu ajungi nicaieri. Asemenea spectacole se organizeaza la sfirsitul fiecarui an scolar si sint organizate in principal de elevi", ne-a spus Alexandra Chertif, anul I la sectia de pictura.

Daca profesorii, parintii si elevii Scolii de Arte sint obisnuiti cu astfel de spectacole si cu "luminile rampei", cei care au ramas foarte surprinsi de manifestarea artisilor au fost prichindeii rromi, care locuiesc in apropierea scolii. Acestia au renuntat la pudoare si au venit sa asiste la mini-concertul de muzica populara si la defilarea de moda. Micutii au fost cei mai incintati de parada de culoare, sunet si costume populare a elevilor de la "Scoala Populara de Arte si Meserii", unii tinind chiar sa se pozeze linga elevi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.