Educație

Craciun cu temperaturi ca la Zilele Focsaniului

Dan Chiriac
23 dec 2008 756 vizualizări
Militarii vrinceni din Irak vor ciocni de anul nou sampanie fara alcool

Militarii vrinceni dislocati in Irak, in cadrul misiunii Iraq Freedom, se pregatesc si de sarbatorile de iana, in paralel cu misiunile pe care le au de indeplinit, chiar daca semnele meteorologice ale acestui anotimp se incapatineaza sa apara. "Temperaturile relativ ridicate, ziua 19 si noaptea 6 grade, fac ca aceste sarbatori sa semene mai degraba cu Zilele Municipiului Focsani", ne-a transmis maiorul Tony Ene, semn ca ii este dor de casa. "în tabara romaneasca, un cor improvizat cinta colinde, apoi merge prin «vecini», pentru a transmite mesajul sufletului si al sarbatorilor de iarna. Am pregatit bradul si l-am ornat, am stabilit meniul traditional si vom participa la slujba religioasa dedicata nasterii Domnului nostru Iisus Hristos. Ne vom ruga la Dumnezeu pentru liniste si pace si vom spune o mica rugaciune aici, in mica biserica romaneasca", ne-a mai trasmis maiorul Toni Ene, senior relatii publice al contingentului din Irak. Militarii au facut pregatiri si pentru noaptea dintre ani. "Am pregatit un program de datini si obiceiuri romanesti si o masa festiva de la care nu vor lipsi bucatele traditionale. Si cum alcoolul este interzis, fiind o baza americana, de sarbatori vom ciocni, la fel ca si copiii nostri, o cupa de sampanie fara alcool. Cu toate ca facem ceea ce ne-am dorit, spiritul sarabatorilor de iarna ne-a infipt in suflet sentimentul singuratatii ce ne va scufunda in aceea tristete a sarbatorilor petrecute departe de cei dragi. Cu prilejul acestor sarbatori, doresc sa transmit in numele meu cit si al militarilor vrinceni ce isi desfasoara misiunea aici, in Irak, ca sarbatorile de iarna sa aduca liniste, caldura si armonie in suflet, sa deschidem usa pentru oaspeti dragi, inima pentru speranta, bucurie si lumina"¦..sa fim mai buni si sa privim inainte cu incredere, stiind ca daca avem credinta, drumul din fata noastra va fi presarat cu impliniri", a incheiat nostalgic maiorul Toni Ene. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.