Educație

Colectie de carte pentru copii rromi

Iulia Crețu
9 iun 2005 1014 vizualizări
Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" a organizat o mini-colectie de carte in limba romani, la Sectia pentru Copii si Tineret. Aceasta cuprinde beletristica, materiale informative, carti si pliante

Saptamina trecuta, la Sectia pentru Copii si Tineret a Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" a fost infiintata o mini-colectie de carte dedicata copiilor rromi. Aceasta cuprinde beletristica, materiale informationale, pliante, documente primite, in mare parte, ca donatii din partea Inspectoratului Scolar Judetean, a diferitelor ONG-uri sau edituri. Pina acum, biblioteca a avut foarte putine carti cu privire la cultura, literatura, dar si la diferitele proiecte social-educationale destinate populatiei rrome. Colectia actuala mai cuprinde dictionare, ghiduri si cercetari social-educationale, carti de istorie, studii despre traditiile si folclorul rromilor. "Pe parcursul timpului am primit diferite documente, carti de la diferite organizatii, edituri sau de la Inspectoratul Scolar si ne-am gindit sa initiem aceasta colectie. Acesta este doar primul pas, este si o invitatie pentru institutii de a ni se alatura prin donatii si programe speciale dedicate populatiei scolare de etnie rroma. Colectia de la Sectia pentru Copii si Tineret cuprinde si beletristica, povesti pentru cei mici in limba rromani", a spus Teodora Fintinaru, directoarea Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu".

Printre titlurile care se regasesc in cadrul colectiei pentru rromi se afla si antologia de literatura romaneasca "O mie de ani de singuratate. Rromii in proza romaneasca", semnata de Vasile Ionescu. In aceasta carte, copiii pot gasi texte literare scrise de V. Alecsandri, M. Kogalniceanu, I. Slavici, M. Sadoveanu, M. Eliade sau Fanus Neagu, toate fiind o istorie vie a traditiilor si influentelor pe care cultura tiganeasca le-a exercitat asupra societatii si literaturii romanesti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.