Educație

Donatii din Spania pentru cititorii vrinceni

Iulia Crețu
22 oct 2008 678 vizualizări
Utilizatorii serviciilor de biblioteca se vor delecta in curind cu noi volume in limba spaniola. Rafturile Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" se imbogatesc in aceste zile cu o noua si consistenta donatie de carte in limba castiliana si valenciana

Gestul vine din partea Bibliotecii Centrale "Convent de Sant Roc" Gandia, Provincia Valencia, Spania care colaboreaza cu biblioteca de la noi din judet. Este vorba de aproape 100 de volume, destinate cititorilor de toate virstele, dar si casete video si jocuri pentru copii. "Dupa donatia de carte de referinta pe care a facut-o delegatia din Spania cu prilejul Tirgului de carte de la Focsani, din primavara acestui an, aceasta noua serie de aproape 100 de carti pentru toate virstele, dar si casete video si jocuri pentru copii, reprezinta o forma de cunoastere si de apropiere, prin carte, de catre publicul nostru cititor, a impresionantei culturi si civilizatii spaniole si, in mod sigur, un mod de a continua, cel putin la nivelul schimbului de carti, colaborarea intre cele doua biblioteci", a declarat Teodora Fintinaru, directorul bibliotecii. Publicul cititor va avea la dispozitie carti din domenii diferite, mai ales beletristica - "La cabaña del tio Tom" (Coliba unchiului Tom) de Beecher- Stowe Harriet, "La dama del perrito y otros cuentos" (Doamna cu catelul si alte povestiri) de Anton Chéjov, "Roman in lume - Rumano en el mundo" - Poezia diasporei romane dupa 1990, dar si "La tercera ola" (Al treilea val) de Alvin Toffler sau "Dictionar de informatica englez-spaniol" si multe altele. Acestea vor putea fi consultate si citite la Centrul de limbi straine al Bibliotecii Judetene, din strada Republicii nr. 8, dupa etapa de prelucrare informatizata a lor. (Iulia CRETU)


Cereri numeroase pentru orele de engleza


Reluarea anuntului pentru inscrieri la Clubul de engleza de la Centrul de limbi straine a dat peste cap toate asteptarile organizatorilor. In primele zile de inscrieri nu mai putin de 30 de micuti au fost trecuti pe liste pentru a incepe orele. In continuare, cei de la centru ii asteapta pe parinti, dar si pe elevii de pina in 14 ani sa faca parte din grupele de studiu. "Parintii sint foarte incintati de ideea de club, unde limba engleza se invata prin joaca. Nu vor fi cursuri clasice de predare pentru ca nu asta ne propunem. Vrem sa-i atragem pe copii catre lectura, catre carte, catre biblioteca si nu in ultimul rind sa-i socializam si sa le deschidem apetitul catre limba engleza", spune coordonatorul centrului, Anamaria Catanoiu. Cei interesati se pot inscrie la sediul bibliotecii din str. Republicii nr. 8 sau la numarul de telefon 0237.231.161. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.