Educație

Donatii de la un absolvent de Teologie

Iulia Crețu
14 oct 2008 1448 vizualizări
Centrul de Limbi Straine al Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" Vrancea si-a imbogatit din nou colectia de carte prin donatia consistenta facuta saptamina trecuta de Marinel Laurentiu Marcu, proaspat absolvent al cursurilor de masterat la Universitatea Holycross Greek Orthodox School of Theology, Boston, SUA si viitor doctorand la Universitatea din Birmingham, Anglia

Acesta a adus 36 de titluri, intre care sint 28 de exemplare in franceza: manuale si cursuri de limba si gramatica franceza, de matematica, geografie, stiinte naturale, biologie, istorie si lectura, editate in Franta de edituri de renume precum Hachette. Printre cartile in limba franceza se afla si o antologie de texte filozofice comentate si trei carti de teologie, inclusiv Noul Testament. "Exemplarele sint intr-o stare fizica foarte buna iar continutul este cu adevarat unul calitativ din punct de vedere informational. Trei exemplare printre cele donate sint carti de literatura engleza si reprezinta o valoare datorita anului publicarii, fiind carti vechi din 1903, 1904, respectiv 1934 si calitatii hirtiei si tiparului", a declarat Anamaria Catanoiu, coordonator al Centrului de Limbi Straine. Marinel Laurentiu Marcu se bucura ca donatiile sale pot ajunge pe masa de studiu ale viitorilor studenti. Pentru cei mai multi sint o oportunitate de a studia la nivel european. "Am dorit sa le donez deorece speram sa le fie de folos celor care au nevoie de astfel de carti. Ma bucur ca sint considerate utile de catre personalul Centrului", a spus si Marinel Marcu. In continuare, cei care vor sa doneze carti in limba straina sint asteptati la sediul Centrului din Casa baron Capri de vis-a-vis de Parcul Balcescu. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.