Educație

Nu le ploua in cap copiilor, chiar daca sint scoli descoperite

Mihaela Beșleagă
7 oct 2008 849 vizualizări
Spune inspectorul scolar general, care le-a cerut constructorilor sa usuce peretii chiar si cu foehnul, daca e cazul u din cauza lucrarilor realizate cu intirziere, si prescolarii de la Gradinita nr. 15 mai au de asteptat cel putin o saptamina pina sa se mute la Scoala nr. 7

Ploile din aceste zile au prins nepregatite mai multe scoli din judet, care nu au acoperis. La Ploscuteni, de pilda, nici vinerea trecuta nu se pusese tabla pe acoperis si cel mai probabil, apa a afectat calitatea lucrarilor deja executate. Iordache Bostan, inspectoratul scolar general, crede ca vina este a constructorului, care va suferi consecintele si va trebui sa plateasca de doua ori lucrarea. "Vina este a constructorului. Dar nu le ploua in cap copiilor, chiar daca sint scoli descoperite. Elevii au asigurat spatiul unde sa invete, in alte sali", a spus seful Inspectoratului Scolar. Tot din cauza lucrarilor realizate cu intirziere, prescolarii de la Gradinita nr. 15 din Focsani mai au de asteptat cel putin o saptamina pina cind sa poata incepe acest an scolar. Desi 1 octombrie era termenul de finalizare a lucrarilor de reabilitare a doua sali de clasa de la etajul I al Scolii nr. 7, cu destinatie pentru doua grupe de prescolari, lucrarile s-au prelungit peste termen. Inspectorul general Iordache Bostan a vizitat ieri dimineata santierul de la Scoala nr. 7 si a primit asigurari din partea constructorului ca lucrarile vor fi finalizate zilele aceasta, urmind ca saptamina viitoare cei mici sa se mute in spatiul proaspat reabilitat. "Erau opt meseriasi la lucru, sase intr-o sala si doi in alta. Inca nu erau uscati peretii, le-am zis sa puna si foehnul, radiatoarele, numai sa se usuce. Gresia era pusa, miercuri se pun patuturi si am primit asigurari ca saptamina viitoare copiii se pot instala acolo", a afirmat seful Inspectoratului Scolar. Acesta considera ca nu poate face prea multe in ceea ce priveste amendarea calitatii proaste a lucrarilor sau privind depasirea termenului limita de finalizare a lucrarilor prevazut in contract, daca banii sint derulati prin primarii si nu prin institutia pe care o conduce. Pentru amenajarea celor doua sali de clasa pentru prescolarii de la Gradinita nr. 15 s-au alocat 700.000 lei. In schimb, pentru cele patru grupe de prescolari de la Gradinita nr. 23 s-au asigurat deja toate conditiile. Pentru ca Scoala nr. 7 este un adevarat santier, elevii invata in doua schimburi. (Mihaela BESLEAGA)


Scoala Rastoaca, laudata de seful ISJ


Iordache Bostan, "generalul" Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), aflat vineri intr-o vizita la scoala din comuna Rastoaca, a fost placut surprins sa constate ca elevii invata in bune conditii si ca reabilitarea unitatii a intrat in linie dreapta. Liberalul Bostan nu s-a dat in laturi nici sa il dea ca exemplu de bun gospodar pe primarul comunei, PSD-istul Vasile Dima. "Am constatat ca primarul comunei se implica in viata scolii, lucrarile de reabilitare se afla la final, cred ca sint de calitate. Sint asigurate toate conditiile, la standarde europene, elevii au apa rece sau calda la discretie, este curatenie"¦ Am plecat cu o impresie buna", a conchis Bostan. Pentru reabilitarea scolii Rastoaca s-au alocat 300.000 lei din bugetul Consiliului Local. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.