Educație

Pensionarii mai stau o zi cu teama, inainte de a ajunge in scoli

Camelia Stănilă
11 sep 2008 848 vizualizări
Reprezentantii ISJ au precizat ca dascalii care au primit aviz de la directori si care inca mai au orele libere au sanse sa ajunga la catedra

Pensionarii din sistemul de invatamint care si-au exprimat dorinta de a mai preda si in acest an scolar, prin cumul sau plata cu ora, mai stau o zi in stres pentru a putea afla daca vor ajunge in fata elevilor. Aceasta in conditiile in care la sedinta publica de astazi mai sint calificati de repartizat, ce ar putea cere posturile inainte. De altfel, inspectorii de resurse umane au adus ieri precizari asupra modului in care vor putea accede un post cei care si-au incheiat oficial activitatea la catedra si chiar au citit lista celor care au primit aviz de la directori. Cum metodologia din acest an are citeva neconcordante, prevazind atit o sedinta de repartitie cit si faptul ca orele la cumul si plata cu ora se atribuie de directorii unitatilor de invatamint, cu avizul Inspectoratului Scolar, ieri pensionarii au aflat doar in ce situatie se afla. "Miine ar putea aparea un calificat sa ceara un post luat de pensionar, insa suplinitorii calificati au prioritate. Daca orele ramin, nu vom trimite necalificati. Directorii pot da insa orele ramase si titularului din scoala, daca le solicita", a mentionat inspectorul de resurse umane, Cristi Stiru. Acesta i-a impartit in trei categorii pe pensionarii care au fost prezenti in sala de sedinte a ISJ. In primul rind cei care au depus dosare pentru cumul sau plata cu ora, dar fara avizul directorilor, caz in care au acces la un post abia daca ramin ceva ore in sedinta publica de azi. Apoi cei care au aviz, insa au ramas fara post dupa etapele anterioare de repartitie. Si, in sfirsit, cei care au post, detin si aviz, care au cele mai mari sanse de a mai preda. "Trebuie sa le atragem atentia directorilor sa nu va dea ore de desen, ca necalificati", a mai spus Stiru. Printre putinii pensionari care dispun de aviz s-au numarat profesorul de romana Vasile Lefter, singurul care ar putea preda orele de practica pedagogica la Liceul Pedagogic, Constantin Macarie, care functioneaza pe orele rezervate ale inspectorului de romana Elena Aluculesei si profesoara de arte plastice Elena Stoiciu, de la Scoala "Ion Basgan". Si alti dascali stau cu oarecare teama pe catedrele inspectorilor care nu au concurs, astfel ca ar putea reveni la post daca acestia din urma nu trec testarea ce urmeaza a fi programata in aceasta toamna. Alti pensionari vizeaza posturi rezervate pentru concedii de crestere a copilului, unii acceptind sa predea chiar si numai o luna si jumatate. Sedinta de repartitie de astazi, care va lamuri si situatia pensionarilor, va demara la orele 9.00, cu educatoarele, acestea avind la dispozitie si aproape 30 de posturi nou introduse in lista, ca urmare a deciziei ISJ de suplimentare a normelor. Repartitia va continua pina spre dupa-amiaza, cu invatatorii, profesorii de romana, limbi straine, matematica, fizica, chimie, insa acestia din urma au putine catedre la dispozitie. (Camelia STANILA)







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.