Educație

Info cultural

Camelia Stănilă
3 iun 2005 877 vizualizări
Proiect de prevenire a accidentelor cauzate de jucarii

Gradinita nr. 3 din Focsani va gazdui astazi festivitatea de deschidere a proiectului "Accidente provocate de jucarii necorespunzatoare". Programul de informare a parintilor, prin referate si chestionare, cu privire la evitarea jucariilor care ar putea cauza accidente copiilor prescolari, este initiat de educatoarea Argentina Popa si beneficiaza de sustinere din partea Fundatiei "Dreyfus Health SUA", Fundatiei "Andrea" si a DSP Vrancea. La proiect vor participa copiii, parinti, invatatorii, consilierii proiectului, dar si Mihai Mazilu, psiholog in cadrul DSP Vrancea.


Concurs de role si graffiti, organizat de UPC

Tinerii focsaneni au avut parte de mai multe surprize, cu ocazia zilei de 1 Iunie, din partea companiei de televiziune prin cablu UPC. Concursul de graffitti, organizat in spatiul de role amenajat in Parcul Balcescu, i-a atras pe multi elevi de Liceul de Muzica si Arte Plastice si Colegiul "Unirea". Tinerii au avut la dispozitie spray-uri speciale, pentru a decora spatiul si pistele de role, iar la urma au primit diplome si premii din partea organizatorilor. Miercuri seara, impatimitii de role s-au putut intrece in cadrul unui concurs, desfasurat pe doua categorii- role si role agresive. "A fost foarte interesant, mai ales ca a fost prima competitie de acest gen, exact la un an dupa inaugurarea pistei de role", ne-a spus Liliana Martes, director marketing si vinzari la UPC. Compania a oferit copiilor si un spectacol de teatru, "Danila Prepeleac", cu actorii teatrului municipal. La spectacol au fost invitati copii din scolile si gradinitele municipiului, ocazie cu care micutii au primit baloane si sepcute.


Cadouri de 1 Iunie de la un fost elev

177 de copii de la Gradinita nr. 1 si elevi de la clasele I-IV de la Scoala nr. 1 din Jaristea au primit cadori de 1 Iunie de la un fost elev al scolii din comuna, avocatul Marcel Soare. Acesta a facut micutilor daruri, in valoare de cinci milioane de lei, care au constat in carti de povesti, caiete si creioane colorate.


"Magia cartilor", oferita copiilor de gradinita

Sectia pentru Copii si Tineret a Bibliotecii Judetene a oferit prichindeilor "magia cartilor", cu ocazia Zilei de 1 Iunie. Prescolari de la gradinita din Vinatori, insotiti de educatoarea Nadia Alexandru, precum si cei de la Gradinita nr. 7 Focsani- educatoare Valerica Popa si Nadia Lefter, au sustinut un frumos program literar-artistic, pentru care au si fost recompensati cu carticele de la Editura Univers, precum si cu dulciuri. Prichindeii i-au emotionat, pur si simplu, pe colegii lor mai mari, elevii clasei a VII-a de la Scoala Nr. 3, care au venit la biblioteca insotiti de profesoara Veronica Groper. Cu aceasta ocazie, elevii si-au reamintit de perioada gradinitei, de doamnele educatoare si de serbarile pe care le faceau cu ani in urma. Copii au realizat si frumoase lucrari, picturi ce au fost expuse in holul bibliotecii. De asemenea, in vitrine s-au aflat si jucarii, rechizite, carti pentru copii, care au putut fi cumparate de cei mici. In cadrul manifestarii de la Biblioteca au expus si cercurile de pictura, dar si de tapiserie si confectii din cadrul Palatului Copiilor, reprezentate de profesoarele Mihaela Danila si Georgeta Craciunescu.


Uniristii, in strai de sarbatoare

Elevii Colegiului National "Unirea" au imbracat straie de sarbatoare, cu ocazia Zilei Copilului. Ei au au jucat baschet, s-au intrecut in cadrul unui concurs de prajituri, de desene pe asfalt, moda si coafuri care mai de care mai traznite. Elevii au aratat ca stiu sa se distreze, cu toate ca au organizat unele concursuri in sala de festivitati a liceului, aflata inca in renovare. Cu aceasta ocazie, uniristii au lansat si al doilea numar al revistei "C.N.U. se vede". Dupa-amiaza zilei de miercuri a fost dedicata premierii olimpicilor, la Casa de Cultura a Sindicatelor. Conducerea colegiului a oferit diplome si premii in bani pentru cei 41 de elevi care s-au calificat la fazele nationale ale olimpiadelor, precum si pentru cei 130 de tineri care au obtinut premii si mentiuni la fazele judetele ale concursurilor scolare. Dupa festiviatte, uniristii au avut parte si de o avanpremiera a piesei "Badaranii", care va fi prezentata in cadrul STEF 2005.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.