Educație

Locurile de joaca, mutate din parcuri prin transeele cu utilitati

Iulia Crețu
10 iun 2008 726 vizualizări
In cartierele municipiului locurile de joaca s-au "reformat" din spatii verzi si zone cu leagane in maidane insalubre si periculoase u copiii au ajuns sa se joace de-a razboiul prin santurile muncitorilor

Administratia PSD si Decebal Bacinschi a luat voturile SUD-istilor in 2004 cu o lista de promisiuni lunga cit o zi de post. In mandatul de 4 ani primaria ar fi trebuit sa se ocupe de refacerea stradutelor, de pavarea trotuarelor, de taierea arborilor batrini si periculosi, de crearea de noi locuri de parcare, dar si de refacerea zonelor cu verdeata si repararea locurilor de joaca pentru cei mici. In 2008, cartierul SUD, dar nu numai, pare incremenit in realitatea lui 2004. La care se adauga un grad mai mare de derapanaturi si spatii insalubre. Strazile au mers cirpite, trotuarele au ramas aceleasi. Oamenii s-au vazut nevoiti sa isi faca poteci ca la tara pentru a evita noroaiele si hirtoapele dintre blocuri. Copacii scorburosi si gaunosi i-au adus pe reprezentantii municipalitatii in zona numai cind au fost la un pas sa se darime peste blocuri. Taierea lor a lasat in urma blocurile scorojite, peisaj care aminteste mai degraba de periferia de la Sarajevo decit de un oras frate cu Hertogenbosch sau Tivoli. Sa nu mai vorbim de locurile de joaca. Punctul forte cu care social-democratii au "zgindarit" coarda sensibila a cetatenilor din SUD a fost uitat pe undeva, din lipsa de fonduri, interes si preocupare a cuiva. Parcurile cautate de sutele de parinti si droaiele de copii au devenit la SUD un fel de "niciodata nu va ajunge asa ceva la noi". Parintii s-au resemnat sa mai ceara explicatii administratorilor de bloc, legatura lor cu primarul Bacinschi, iar pustii s-au pus pe explorat santurile ca niste transee de razboi, scormonite de muncitori pe unde nu te astepti si uitate descoperite cu anii. Gropile au devenit inlocuitorul perfect al locului verde cu leagane, tobogane sau balansoare. Si au adus motive de stres parintilor, ingrijorati de siguranta pustilor. Ce s-a intimplat cu locurile de joaca? Unele au disparut de la sine, altele au lasat loc parcarilor, iar altele sint lasate in paragina pentru ca apoi terenul sa fie folosit in scopuri cu mult mai importante. Poate se ridica o biserica pentru fiul vreunui consilier... Poate se face un magazinas al cuiva care are pile pe la Primarie. In nici un caz nu se ocupa primarul de reabilitarea zonelor pentru cei mici. Ce, un pici de 3 ani voteaza? Nu, e adevarat! Dar, doamne fereste, se intimpla sa cada in vreun canal neacoperit asa cum s-a intimplat in parcul de la CEC-ul din Bahne in urma cu citiva ani. Atunci s-a pasat responsabilitatea de la o institutie la alta. Poate si alegatorii paseaza acum votul la altcineva... In forma de protest. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.