Educație

Cea mai buna trupa a STEV 2008: Colegiul Tehnic Edmond Nicolau

Mihaela Beșleagă
7 iun 2008 1224 vizualizări
Trofeul din acest an apartine liceenilor care au jucat in singura drama prezenta in concurs, Domnisoara Nastasia . Festivitatea de premiere a plouat cu diplome si premii

Stagiunea Teatrala a Elevilor Vrinceni (STEV) 2008 s-a incheiat ieri, prin festivitatea de premiere, la care au fost prezenti cu emotii toti participantii la spectacole, atit actorii, cit si indrumatorii artistici si profesorii fiecarui liceu inscris in concurs. In acest an, trofeul a fost adjudecat de trupa Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau", pentru drama "Domnisoara Nastasia", dupa G. M. Zamfirescu, regizata de George Iulian Nastase. Piesa a impresionat juriul datorita maturitatii liceenilor-actori, multi dintre ei pentru prima oara pe scena. "Mi-a placut in mod deosebit «Domnisoara Nastasia», datorita faptului ca tinerii care au interpretat au luat in serios teatrul si au avut o putere de concentrare extraordinara. Un rol important l-a avut indrumatorul artistic, care s-a implicat cu seriozitate in toate cele trei spectacole", a spus Marinela Tepus, presedinta juriului, critic de teatru si directoarea Teatrului "George Ciprian" din Buzau. Colegiul "Edmond Nicolau" si-a adjudecat si alte premii, pentru interpretare: Ana-Maria Stochici, pentru rolul principal Nastasia, Gabriel Gindea, pentru rolul Vulpasin si Adrian Balan, pentru interpretarea personajului Ion Sorcova. "Sint extrem de fericita, am avut un sentiment extraordinar pe scena, unic. George ne-a spus sa jucam pentru bucuria de a fi pe scena, nu pentru trofeu si atunci vor veni si aprecierile. Diplomele, trofeul se prafuiesc, dar ramine emotia de pe scena", ne-a spus cu un zimbet Ana-Maria Stochici, protagonista din "Domnisoara Nastasia". "La inceput mi s-a spus ca este o nebunie sa pun in scena o drama ca aceasta, pentru cita munca implica. Dar sint fericit ca am vazut-o, la final, cu lacrimi de bucurie in ochi pe prietena mea, Ana Maria Puscalau, Paraschiva in piesa, si pe mama mea, care a fost in sala si a plins", ne-a marturisit George Iulian Nastase, indrumatorul artistic al cistigatorilor. Profesorii indrumatori care au sustinut trupa de la "Edmond Nicolau" au fost Mihai Fisan si Doina Boboc.


Participantii, asaltati cu diplome si premii


Premiul al II-lea a revenit Colegiului National "Al. I. Cuza", pentru piesa "Nabadaile iubirii" dupa Jiri Menzel si Liceului Pedagogic "Spiru Haret", pentru "Bolnavul inchipuit" dupa Moliere. Pentru o interpretare deosebita au primit premii individuale elevii de la Pedagogic: Violeta Mocanu, pentru rolul Toinette, Alin Calin pentru Argan, iar de la Cuza: Marina Fluerasu, pentru rolul Colombina si Andrei Boldeanu, pentru personajul Capitano. Pentru aceste rezultate au muncit cot la cot cu elevii si indrumatorii artistici George Iulian Nastase (Cuza) si Claudiu Nistor (Pedagogic), dar si profesorii Silvia Chelariu si Carmen Ion. Premiul al III-lea a fost impartit intre Grupul Scolar de Industrie Usoara, pentru comedia "Doctor fara voie" si Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" pentru piesa "Casatoria", dupa N. V. Gogol. Sponsorii au acordat si doua premii speciale, iar premiul pentru cel mai bun public a mers la Colegiul National Cuza. Ziarul de Vrancea i-a recompensat pe tinerii actori de la Pedagogic, pentru reeditarea succesului de anul trecut. Juriul a acordat si premii de excelenta tuturor profesorilor indrumatori.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.