Educație

Albia riului Siret, curatata de elevi in cadrul actiunii Verde 003

Dan Chiriac
3 iun 2008 535 vizualizări
Voluntarii s-au ambitionat sa adune 50 de tone de deseuri u la Adjud si Marasesti va fi prezent si Excelenta Sa Nicolae, nepotul Majestatii Sale Regelui Mihai I, sustinator al campaniei

Astazi, mai multi voluntari din scolile din Adjud si din localitatile limitrofe participa la o actiune de igienizare a riului Siret, in cadrul campaniei Verde 003 desfasurata la nivel national. Mai intii, cei peste 200 de copii vor stringe gunoaiele din zona Casei de Cultura Adjud, dupa care vor merge sa ecologizeze albia riului. Demersul isi propune sa educe tinerii si sa ii implice in rezolvarea problemelor de mediu prin activitati de voluntariat, pina acum circa 1.700 de adolescenti fiind mobilizati la nivel national, prin intermediul site-ului www.verde003.ro. Campania continua miine la Marasesti si se incheie la Galati pe 5 iunie, de Ziua Mediului, in prezenta Ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi. Organizatorii estimeaza ca voluntarii sa stringa aproximativ 50 de tone de deseuri, adica volumul unei garnituri de tren cu 10 vagoane, pe durata intregii campanii. Deja s-au colectat 20 de tone de deseuri la Vatra Dornei, Bicaz si Piatra Neamt. "Cei mai multi romani sarbatoresc 1 mai, ziua internationala a muncii, iesind la picnic. Prin contrast, noi ne-am propus sa celebram 5 iunie, ziua internationala a mediului, prin munca. Viitorul Romaniei depinde de proportia pe care vom sti s-o mentinem intre picnicari si voluntari", a declarat Dragos Bucurenci, director al organizatiei MaiMultVerde. Campania este sustinuta si de o serie de personalitati, oameni de televiziune si chiar Excelenta Sa Nicolae, nepotul Majestatii Sale Regelui Mihai I, care va veni in Vrancea, alaturi de voluntari. Fiecare dintre zilele de curatenie se va finaliza si cu un concert sustinut de Trupa 13. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.