Educație

Monografiile Vrancei se gasesc numai in rafturile Bibliotecii

Iulia Crețu
7 mai 2008 686 vizualizări
Editurile si scriitorii vrinceni au obligatia de a dona citeva numere din volumele editate pentru depozitul local de carte

La cea de-a VI-a editie a Tirgul de carte Focsani 2008 care se va desfasura la Galeriile de Arta din municipiu intre 8 si 11 mai se vor lansa mai multe carti scrise de scriitori si profesori din urbea de pe Milcov. Printre acestea se numara si o serie de monografii, lucrari interesante pentru peisajul cultural al judetului si din ce in ce mai necesare tinerilor de la licee sau facultati. In ultima zi a tirgului se vor lansa: Cezar Cherciu, "Jaristea, vatra de istorie si podgorie romaneasca", editura Andrew, 2007; Aurel Neculai, "Razboiul pentru intregirea nationala in expresii memorabile", editura Andrew, 2008; Stanel Ion, "Monografia istorica a localitatii Marasesti", editura Andrew, 2007; Tudora Ciubotaru, "Monografia Colegiului National Unirea Focsani", editura Andrew, 2007 si Petrita Gheorghita Bilbiie, "Monografia istorica a comunei Vulturi, judetul Vrancea", SC Movinec SRL, 2008. Pe linga acestea, nume cunoscute din peisajul literelor vrincean se vor intilni cu cititorii si le vor dezvalui cele mai recente creatii. In zilele tirgului pot fi gasiti la standuri scriitorii Alexandru Cucereanu, Mariana Vicky Virtosu, Constanta Cornila, Gheorghe Neagu, Florin Paraschiv, dar si Georgeta Vioreanu sau Carmen Ion. In cazul in care nu reusiti sa va cumparati carti cu autograf de la scriitori, puteti gasi volumele acestora in rafturile Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu". Potrivit declaratiilor directorului Teodora Fintinaru, editurile vrincene au obligatia ca din tirajul fiecarei carti editate sa doneze institutiei literelor cite un volum, pentru realizarea depozitului local de carte, reglementat prin lege. La acest moment, monografiile localitatilor vrincene pot fi rasfoite la sediul central, acestea gasindu-se extrem de rar in bibliotecile orasenesti, comunale sau scolare din teritoriu. Scriitorii vrinceni au stand special in Biblioteca Judeteana. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.